BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  GÜNCEL

Yavuz Yılmaz'ın cenazesi Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz perişan

Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz evlat acısıyla oğulları Yavuz Yılmaz'a veda ettiler. Yavuz Yılmaz'ın cenaze törenine çok sayıda siyasetçi katılırken sıkı önlemler dikkat çekti. Berna Yılmaz sık sık diğer oğlu Hasan Yılmaz'a sarılıp gözyaşı döktü.

Abone ol

Mesut Yılmaz'ın intihar ederek yaşamına son veren oğlu Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı. Yavuz Yılmaz'ın cenaze namazı Marmara İlahiyat Camisi’nde öğle namazını takiben kılındı. Cenaze namazına çok sayıda siyasetçi akın ederken, ailesi perişan haldeydi.

Yavuz Yılmaz'ın Şişli'deki hastanede tutulan cenazesini baba Mesut Yılmaz ve diğer oğlu Hasan Yılmaz aldı. Marmara İlahiyat camiine getirilen cenazeyi avluda anne Berna Yılmaz tabuta dokunarak karşıladı.
Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Tansu Çiller de katıldı.

Cenaze namazında Mesut Yılmaz, Bahçeli, Davutoğlu ve Erdoğan ile birlikte saf tuttu. Cenaze namazının ardından Erdoğan da Mesut Yılmaz ile birlikte tabuta omuz verdi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Yavuz Yılmaz'ın tabutu omuzlara alınarak camiden çıkarıldı. Abdürrahim Albayrak cenaze aracına kadar tabutu omuzladı ve kimseyle yer değiştirmedi.

BERNA YILMAZ'IN HALİ : Oğlunu 38 yaşında toprağa vermek zorunda kalan Berna Yılmaz tükenmiş bir haldeydi. Taziyeleri ayakta karşılayan Berna Yılmaz'ı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan teselli etti. 

Mesut Yılmaz cenaze aracına binerek oğluna son yolculuğunda eşlik ederken Berna Yılmaz da mezarlığa gitmek için camiden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze aracına kadar Yılmaz'a eşlik etti.


38 yaşında intihar ederek yaşamına son veren Yavuz Yılmaz, Kanlıca mezarlığına defnedildi.

YAVUZ YILMAZ'IN HASTALIĞI: Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz’ın 38 yaşındaki oğlu Yavuz Yılmaz’a, 2 yıl önce, halk arasında ‘sara’ diye bilinen ‘Temporal Lob Epilepsi’ teşhisi konmuştu. Tedavisi çok zor olan ve ilaçla kontrol edilen hastalık yüzünden sık sık nöbet geçiriyordu. Bunalıma girmişti. Düzenli alması gereken ilaçları 1 yıldır kullanmıyordu. İşe gidemediği için şirketlerindeki tüm görevlerini 2016’da kardeşi Hasan’a bırakmıştı.

'HASTALIĞI NEDENİYLE KISMİ FELÇ GEÇİRMİŞTİ': Yılmaz ailesinin kurucusu olduğu İstanbul Kent Üniversitesi’nden yapılan açıklamada Yavuz Yılmaz’ın ‘Temporal Lob Epilepsi’ hastası olduğu belirtilerek şöyle dendi: “Yavuz Yılmaz, son dönemde hastalığının giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı. Bu manevi baskıya dayanamadı.”