BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.429,26
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yavuz Şeker hayatını kaybetti kimdir?

Yavuz Şeker komedi filmlerinin aranan yüzü hayatını kaybetti. Yavuz Şeker kimdir? Yavuz Şeker'in oynadığı oyunlar ve hafızalardan çıkmayan filmleri...

Abone ol

Usta sinema oyuncusu Yavuz Şeker hayatını kaybetti. Özellikle Kemal Sunal filmlerinden görmeye alışık olduğumuz Yavuz Şeker kimdir?

Yavuz Şeker, 1943 yılında Samsun'da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi mezunu olan sanatçı, 1961 yılında Şehir Tiyatroları kadrosuna girerek sanat hayatına adım atmıştır.

1963'te Şehir Tiyatroları'ndan ayrılarak, Gazanfer Özcan, Neşe Yulaç, Ulvi Uraz, Ankara Oyuncuları, İstanbul Güçbirliği, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu gibi özel tiyatro topluluklarında çeşitli oyunlarda roller üstlendi.

ekran-resmi-2015-04-09-13.47.49.png1974 yılında tekrar Şehir Tiyatroları'na dönen Yavuz Şeker, 1981'de Müjdat Gezen, Perran Kutman, Münir Özkul, Adile Naşit ve Şemsi İnkaya gibi oyuncularla birlikte Gırgıriye serisinde Muharrem karakteriyle de tanınmaktadır.Yavuz Şeker, seslendirme çalışmaları ve radyo skeçlerinde yer almaktadır.

ekran-resmi-2015-04-09-13.47.43.pngOynadığı piyesler arasında Dobriçanin’in “Müşterek Ev”, Çetin Altan’ın “Dilekçe”, Musahipzade Celal’in “Mum Söndü”, Rıfat Ilgaz’ın “Hababam Sınıfı” “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı”, Orhan Kemal’İn “İspinozlar”, “Hint Kumaşı”, “Volpone”u sayabiliriz. 

Yavuz Şeker çeşitli sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde de oynadı. Sinemada Gırgıriye, Ayağında Kundura, Sakar Şakir, Korkusuz Korkak, Atla Gel Şaban, Sevdalım, Şıngırdak Şadiye, Ceza, Gırgıriyede Şenlik Var, Kara Osman, Zorbanın Aşkı filmerinde oynadı. Oynadığı televizyon dizileri arasında da Çiçek Taksi, Üç Aşağı Beş Yukarı, Bu Adamlar Ne Yapıyor, Zaman Mekan Makinası, Tatlı Çarşamba, Selvi Boylum, Perihan Abla, Dilküşa Tiyatrosu, Hakem Seyfi Dalmaz'ı sayabiliriz.

YAVUZ ŞEKER FOTO GALERİ (TIKLA GÖR)

Ayrıca reklam ve fotoromanlarda da oynadı. Ve yerli yabancı filmlerin seslendirmesini yaptı. Radyo Tiyatrosun'da çeşitli skeçlerde de rol aldı.

7 Mart 2000'de Kültür Bakanlığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ödüllerini de aldı.

Yavuz Şeker yaklaşık 1 aydır ileri derecede zatürre ve koah hastalığı nedeniyle Şişli Etfal Hastenesi’nde tedavi görüyordu. Yavuz Şeker, aramızdan ayrıldı.

ekran-resmi-2015-04-09-13.58.14.png1974 yılında tekrar Şehir Tiyatroları’na döndü. Oynadığı oyunlar arasında en önemlileri şunlardır; “Ömür Satan Hüsam Çelebi”, “Cimri,”, “Galileo Galilei”, “Tatar Ramazan” , “Demokrasi Gemisi”, “Atmasyonya Berberi”, “Kahvehane”, “Aynaroz Kadısı”, “Kanlı Nigar”, “Utanmazın Defteri”, “Hırçın Kız” , “Karım ve Kızım”, “Bir Şehnaz Oyun”, “Keşanlı Ali Destanı”, “Kafes Arkasında”, “Deli Eder İnsanı Bu Dünya”, “Müfettiş”, “Aslolan Hayattır”, “İkinci Nöbetçinin Sıkıntıları” , “Metro Canavarı”, “Sokağa Çıkma Yasağı”, “Kafkas Tebeşir Dairesi”. Bu arada “Yoklar Dağındaki Nar”, “Kuğular”, “Tom Sawyer”, Masal Masal Matitas” “Fırıncıyla Züreffa”, “Sırık Obur Camgöz”, Hansel ve Gratel, Kül Kedisi, Rüyaların En Güzeli, Saka Kuşu gibi Çocuk Oyunlarında da oynadı.

ekran-resmi-2015-04-09-13.50.23.png