BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  MAGAZİN

Yavuz Bingöl'ün o sözlerine tepki var!

Yavuz Bingöl, Tunceli'de AK Parti'nin Alevi açılımına destek verince, twitter'da kıyamet koptu.

Abone ol
Alevi olmasına rağmen, babasının aşağılanmaması için adını Yavuz koyduğunu ifade eden Bingöl, AK Parti'nin Türkiye'nin kangrenleşmiş sorunlarına çok ciddi çözüm önerilerinin olduğunu söyledi.

Yavuz Bingöl, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli Üniversitesi'ndeki programına katıldı. Burada konuşan Bingöl, Alevi bir aileden gelmesine rağmen adının neden "Yavuz" olduğunu açıkladı.

ADI NİYE YAVUZ?

Alevi bir ailenin çocuğu olmasına rağmen babasının adını bilerek "Yavuz" koyduğunu anlatan Bingöl, buna rağmen Alevi olduğu için ilkokul ikinci sınıfta aşağılandığını söyledi. Bingöl şöyle konuştu:

 "Adım Yavuz ama Alevi ana babanın çocuğuyum. Anne ve babama sordum 'Niye koydunuz?' diye. Babam 'Bilerek koydum' dedi. Alevi olarak aşağılandığım zaman ilkokul ikinci sınıftaydım. Alevi'nin ne olduğunu bilmiyordum. Anneme sordum. Annem, 'Dünyada iki türlü insan var; bir iyi, iki kötü insanlar. Siz iyi insanlar olacaksınız' dedi. 50-60 yıldır aldatılmıştır. Katliamlara uğratılmıştır. Peki niye buradayım bugün? AK Parti hükümetinin Türkiye'nin kangrenleşmiş sorunlarıyla ilgili çok ciddi çözüm önerileri vardır. Barış sürecinde çok iyi bir yere geldik. Başbakan'ın dediği gibi çok iyi yere geleceğimize inanıyorum"

SOSYAL MEDYADA KIYAMET KOPTU

Bingöl'ün bu konuşmasıyla birlikte twitter'da kıyamet koptu. İşte Bingöl için twitter'da atılan bazı tweet'ler;

feyzi işbaşaran ‏@feyzi_isbasaran
Yanlış anlamışız, 3. Köprünün adı Yavuz Bingöl olabilir.
 
UMUT AKDOĞAN ‏@AKDOGANumut
Yavuz Bingöl... ÖDP'den AKP'ye bir "başarı" öyküsü.

44.20141124001134.jpg 
 
Celal Deniz ‏@denizce111
Yavuz Bingöl ne zaman soytarı filminde oynayacak.Keşke Dersim programında Davutoglu Bingöl görüntülerini bir yönetmen çekmiş olaydı
 
Ferit Demir ‏@DemirFerit
O değilde Yavuz Bingöl ne açılım yapacak merak ediyorum.. 2 türkü söylemek için mi geldi Dersim'e... Amaç farklı bence...

45.20141123235720.jpg 
 
Metin Uca ‏@MetinUca
Bugün Dersim'deki açıklamasına bakınca Alevi açılım oyalamasından tek etkilenen kişinin Yavuz Bingöl olduğunu görüyor buna şaşırmıyorum:)
 
bahattin yucel ‏@bahattinyucel
Kadir İnanır'a Yavuz Bingöl rolu hiç yakışmadı.

45.20141123235907.jpg 
 
Barış Atay ‏@barisatay
Reyhanlı'ya beraber gittiğimiz, programda patlamaların sorumlusu AKP'dir diyen Yavuz Bingöl'e bak sen... Peh!
 
Ethemberkin ‏@ETHEMBERKiN
Yavuz Bingöl bugün Davutoğlu'yla Dersim'e gidip "Adım Yavuz ama Alevi ana babanın çocuğuyum." demiş. Lanet olsun senin gibi Aleviye!