BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  GÜNCEL

Yavuz Bingöl'ün babasından olay açıklama

Yavuz Bingöl'ün babası Yılmaz Bingöl, oğlunun açıklamalarına ateş püskürerek, "Keşke ben de Alzheimer olsaydım da bunları görmeseydim” dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Türkücü Yavuz Bingöl’ün “Tayyip Bey’in annesine küfredildi, o da Berkin’in annesini yuhalattı. Bu çok insani” sözlerini babası Yılmaz Bingöl sert bir dille eleştirdi.

Yılmaz Bingöl, “Annesi Alzheimer olduğu için yaşananları unutacak. Ama ben günlerdir uyuyamıyorum. Oğlumun, iktidara karşı dik durmasını isterdim… Nasıl değişti bilmiyorum. Keşke ben de Alzheimer olsaydım da bunları görmeseydim” dedi. Baba Bingöl, “Oğlum adına Berkin’in ailesinden özür dilerim” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar’a konuşan Yavuz Bingöl’ün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi’de hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasını savunması büyük tepki topladı. Bingöl’ün, “Tayyip Bey’in, ölmüş annesine küfredildi, o da Berkin’in annesini yuhalattı. Bu çok insani bir şey” sözlerini babası Yılmaz Bingöl eleştirdi.

Uğur Dündar'ın, "Öğretmenlik, lise müdürlüğü ve şube müdürlüğü yaptınız. Şu anda da özel dersler veriyorsunuz. Yavuz, Oğuz ve Efsun Bingöl’ün babasısınız. Son günlerde oğlunuz Yavuz Bingöl’ün, Ahmet Hakan ile yaptığı röportajda dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın, Berkin’in annesini mitingde yuhalatmasına gerekçe olarak söyledikleri çok büyük tepki çekti. Ayrıca Yavuz Bingöl sol eğilimli cumhuriyet yürüyüşlerine katılmış bir sanatçı. Baba olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Yılmaz Böngöl şöyle yanıt verdi:

OĞLUM YAVUZ DÜŞÜNMEDEN KONUŞUYOR

Üç-dört gündür uyuyamıyoruz. Yavuz’un toplumda büyük antipati uyandıran, gerçek Atatürkçüleri, devrimcileri ve biz Alevi kitlesini üzen bu davranışlarını tasvip etmiyoruz. Yavuz’u benden daha iyi tanıyan olmaz. Büyük oğlum Yavuz düşünmeden konuşuyor. Ancak eleştirilerin linç edilme haline dönüşmesi de beni üzer. Yıllardır gelip gitmiyor. Geçinemiyoruz. Ama evladım­dır. Yavruma yazık, psikolojisi bozuk. Yavuz toplumun sanatçısıydı. Artık kasetleri kırılıyor. 30 yıllık emeğini 3 günde heba etti. İnsanın en büyük düşmanı kendisi.

Yavuz Bingöl'ün “Babam, Alevi olduğumuz anlaşılmasın diye benim ismimi Yavuz, kardeşimin ismini de Oğuz koydu' diyor. Doğru mu bu?' sorusuna ise Yılmaz Binföl şu yanıtı verdi:

ZAVALLI YAVRUM GAF YAPIYOR

Bu bir yalandır. Zavallı yavrum gaf yapıyor. Ben harp okulundan ayrılıp, öğretmen okulunun yatılı kısmındaydım ve Yavuz’un doğduğu gece orada bulunamadım. Ağabey İstanbul’daydı. Kamil ismini düşünüyorlar. Doğumu yaptıran doktorun ismi Yavuz’muş. “Babası Yılmaz ile uyumlu olur” diye bu adı önermiş. Biz geçmişteki olaylara takıntılı insanlar değiliz.

"Eşiniz ile ayrıldıktan sonra çocuklarınıza ilginizi devam ettirdiniz mi?" sorusuna Yılmaz Bingöl, "Elbette. Yavuz’a maddi yönden hep yardımcı oldum. Belgelerime dayanarak söylüyorum. Annesi rahatsız (Alzheimer) olduğu için gıyabında konuşmayı doğru bulmuyorum. Keşke ben de Alzheimer olsaydım da bunları görmeseydim" yanıtı verdi.