BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  GÜNCEL

Yavuz Bingöl'e '5 kuruşluk' dava

Sami Elvan, Yavuz Bingöl'ün, Berkin Elvan'ın annesi için söylediklerinden dolayı beş kuruşluk tazminat davası açmaya karar verdi.

Abone ol

Yavuz Bingöl'ün dün Ahmet Hakan'a 'Çarşamba Konuşmaları'nda verdiği röportajda Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan hakkında söyledikleri büyük tepki çekti.

Yavuz Bingöl, Tayyip Erdoğan'ın bir mitinginde Gezi olaylarında başına isabet eden gaz kapsulü yüzünden hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'ı yuhalatması ne anlama gelir? Sorusuna 'Bir çok kişide sokaklarda Tayyip Bey'in annesin annesine küfür etmiştir bu işe duygusallık karıştırmaktır' diye cevaplayınca ortalık bir anda karıştı ve türkücü Yavuz Bingöl bir anda eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

ekran-resmi-2014-12-04-14.11.14.png

Baba Sami Elvan, Berkin ile ilgili sözlerinden dolayı Yavuz Bingöl’e 5 kuruşluk tazminat davası açacaklarını söyledi. Yavuz Bingöl’ün adını ağzına almayan Sami Elvan, Bingöl’le ilgili yasal merciilere başvuracaklarını duyurdu.

ekran-resmi-2014-12-04-14.12.53.png

Elvan, ‘Bizim evde çocuğumuz yok, Berkin’imiz toprak altında. Berkin Türkiye’nin çocuğudur. Bu davayla yakından ilgilenmenizi rica ediyorum’ diye konuştu.

Hem sosyal medyada hem de sanat çevresinden oldukça ağır bir tepki gören Yavuz Bingöl'ün o röportajın ses kaydını, bu sabah saatlerinde Ahmet Hakan Hürriyet'in internet sitesinde yayınladı.