BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  GÜNCEL

Yavru kediye işkence eden cani hakkında karar

Erzincan Orduevi'nde çekilen görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, bir askerin yavru kediye yaptığı akılalmaz işkence büyük tepki topladı.

Abone ol

ERZİNCAN'da orduevi nizamiyesinde yakaladığı yavru kediyi önce yumruklayıp yere fırlatan, ardından da tekmeleyen er Taner H., Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilmişti. Taner H. Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Türkiye'yi ayağa kaldıran görüntülerin ardından er olduğu belirtilen Taner H. gözaltına alındı. Caninin savcılık ifadesinde kendisinin de hayvan beslediğini, 4 gün önce nişanlısından ayrıldığı için psikolojik durumunun iyi olmadığını, olay günü alkol aldığını ve yaptıklarından pişmanlık duyduğunu savunduğu öğrenildi. Taner H., Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Taner H. Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TSK: “KEDİYE EZİYET EDEN PERSONELE DİSİPLİN CEZASI VERİLDİ”

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, 3 Aralık tarihinde Erzincan Orduevi’nde meydana gelen ve sosyal medyada yer alan olayla ilgili olarak yapılan incelemenin sonuçlandığı bildirildi. 3’üncü Ordu Komutanlığı Disiplin Kurulu tarafından olaya neden olan personele 6413 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu kapsamında uygun disiplin cezası verildiği, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi.

VALİLİKTEN BİR AÇIKLAMA DAHA

Kediye işkence yapan erin adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasının ardından Erzincan Valiliğinden açıklama yapıldı.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, “03.12.2017 günü ilimizde meydana gelen ve kamu vicdanını derinden yaralayan elim olayın faali T.H. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmiştir. Erzincan Sulh Ceza Hakimliğince hukukumuzda hayvana yönelik suçlarla ilgili olarak TCK 151/2 düzenlemesinin sadece sahipli hayvanlara yönelik olduğu, sahipsiz hayvanlara ilişkin mevzuatımızın yetersiz olduğu, sahipsiz hayvanlarla ilgili açık bir kanuni cezai müeyyidenin TCK yahut sair kanunlarda bulunmadığı, iş bu noksanı izale anlamında TCK 151/2’de yer alan sahipli kelimesinin tasfiyesi ile sahipsiz hayvanlar yönünden de hukuki himayenin ve cezai müeyyidenin sağlanmş olacağı anlaşıldığından sahipli kelimesinin anayasaya aykırılığı hususunda Anayasa Mahkemesine itiraz başvurusunda bulunulmasına, şüpheli Tı.H.’nin CMK’nın 190’uncu maddesince adli kontrol altına alınmasına ve adli kontrol tedbirleri kapsamında şüphelinin haftanın 7 günü günde 2 defa kolluk birimine imza atmasına karar verilmiştir. Ayrıca şüpheliye 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 8’inci maddesinin 2’nci fıkrası ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 35’inci maddesi gereğince 2252 TL idari para cezası uygulanmıştır. Yine ilgili hakkında Milli Savunma Bakanlığımızca görevlendirilen müfettiş heyetinin idari tahkikat işlemi devam etmektedir” denildi.

Sosyal medyayı ayağa kaldırdı: Yavru kediye akılalmaz işkence!