BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.434,42
HABER /  GÜNCEL

YAŞ'zedeler ilk davayı açtılar

YAŞ kararlarıyla resen emekliye sevkedilen 20 subay ve astsubay göreve iadeleri için dava açtı.

Abone ol

Adaleti Savunanlar Derneği üyesi ve YAŞ kararlarıyla resen emekliye sevkedilen 20 subay ve astsubay göreve iadeleri için dava açtı. İtibarlarının iadesini istedi.

Kayseri’de Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla resen emekli edilen Adaleti Savunanlar Derneği üyesi 20 subay ve astsubay, emeklilik işleminin yok sayılması ve özlük haklarının iadesi için mahkemeye başvurdu. ASDER Kayseri Şube Başkanı emekli yarbay Kemal Mete, Kayseri Bölge İdare Mahkemesi’nin önünde yaptığı basın açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) YAŞ kararlarıyla resen emekli edildiklerini, “irticai görüş sahibi olma ve disiplinsizlikle” suçlanarak dışlandıklarını söyledi.

YAŞ kararları yargıya kapalı olduğu için bugüne dek haklarını arayamadıklarını ve yargısız infaza uğradıklarını ileri süren Mete, şöyle konuştu:“Ordudan uzaklaştırılarak işimizi kaybettiğimiz gibi TSK ile ilgili tüm sosyal haklarımız da elimizden alındı. Lojmanlarımızdan çıkarıldık, kimliklerimiz alındı, hastalarımız bile tedavisi yarım bırakılarak ölüme terk edildi. Devletimize ve TSK’ya güvenimizi kaybetmedik. Gün geldi bizi yargısız infaza tabi tutanlar yargıya hesap vermek zorunda kaldı.’

’Yargısız infazın “baş örtülü eşlere sahip olmalarından” kaynaklandığını öne süren Mete, şunları söyledi: “YAŞ mağdurlarının kanunla belirlenen suçları varsa gereken ceza verilmeli, aksi halde zedelenen itibarları iade edilmeli, ellerinden alınan tüm yasal hakları tazmin edilerek verilmelidir.”