BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  GÜNCEL

'Yaşlı Kadın' sezonu galibiyetle açtı

İtalya'nın süper ligi Serie A'nın son şampiyonu, 'Yaşlı Kadın' lakaplı Juventus, 2012-2013 sezonunun ilk maçında Parma'yı 2-0 yendi.

Abone ol

İtalya'nın süper ligi Serie A'nın son şampiyonu, 'Yaşlı Kadın' lakaplı Juventus, 2012-2013 sezonunun ilk maçında Parma'yı 2-0 yendi.

Juventus, takımı geçen sezon şampiyon yapan hocaları Antonio Conte'nin yokluğunda çıktı sahaya.

Torino takımının golleri ikinci yarıda Stephan Lichtsteiner ve Andrea Pirlo'nun ayağından geldi.

Goal.com'daki habere göre, maça iyi başlayan taraf Parma oldu; Juventus savunma hattının Martin Caceres, Simone Pepe ve Lucio gibi yıldızlardan mahrum olduğu karşılaşmada, konuk ekip, Dorlan Pabon ve Jonthan Biabiany gibi hızlı futbolcular sayesinde kontra atak golüne yakın taraf olarak belirdi.

Ancak, dakikalar geçtikçe oyuna Juventus'un ağırlığını koyduğu söyleniyor.

Penaltı gol getirmedi

Parma kalecisinin tartışmalı bir pozisyon sonrasında Juventuslu oyuncu Lichtsteiner'i düşürmesi sonucu verilen penaltı gol getirmedi.

Penaltıya yol açan hareketi yapan Parma kalecisi Antonio Mirante, 33'ncü dakikada yaptığı kurtarışla bir anlamda kendini affettirdi.

Lichtsteiner, Juventus'un ilk golünü 54'ncü dakikada attı; 4 dakika sonra, beşinci hakemin müdahil olduğu "top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışması" sonrasında Juventus'un ikinci golü Pirlo'nun ayağından olarak kayıtlara geçti.

Conte tribünden izledi

Juventus'un cezalı hocası, Torino'da Stadio della Alpi'nin yerinde inşa edilen Juventus Stadı'ndaki maçı tribünlerden izledi.

Antonio Conte, federasyon tarafından 10 ay sahalardan men edilmişti.

Teknik adam, Juventus'tan önce çalıştırdığı Sienna takımındayken şike olaylarını yetkililere bildirmediği için cezalandırıldı.

Conte'nin kararı temyiz etmesi bekleniyor.