BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  GÜNCEL

Yaşlı çift yürek yakıyor

Hakkari Yüksekova'da yaşlı olmasına rağmen eşini bırakmayıp bakımını üstlenen kadına devlet böyle sahip çıktı.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşlı olmasına rağmen yatalak eşinin bakımını sağlayan kadın ile eşi tedavi altına alındı.

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Kuruköy'de tek gözlü bir evde yatalak eşi Şahbaz Aykut'un (85) bakımını üstlenen 75 yaşındaki Zine Aykut'un verdiği yaşam mücadelesinin gazete ve televizyonlarda yer almasının ardından aile koruma altına alındı.

AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDI

İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ''Evde Sağlık Hizmeti'' ekibi, aileyi evinde ziyaret ederek sağlık taramasından geçirdi. Yaşlı çifti sağlık kontrolünden geçiren ekip, muayenenin ardından Şahbaz Aykut'u ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırarak tedavi altına aldı.

BELEDİYE BAŞKANI SAHİP ÇIKTI 

Yaşlı çifti evlerinde ziyaret eden Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Seven de aileyi bulunduğu kötü durumdan kurtarmak için çaba göstereceklerini belirterek, ''Aile için bir ihtiyaç listesi hazırladık. Bugün Tabipler Birliği ile diyaloğa geçtik ve aileyi ziyaret ettik. Gerekli muayene işlemleri yapıldı. Ailenin bundan sonraki yaşamlarını yakından takip edeceğiz'' dedi.