BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.486,68
HABER /  MEDYA

Yasin Börü'nün ailesi cinayeti anlattı!

Diyarbakır'daki Kobani gösterilerinde PKK'lı bir grup gencin katlettiği Yasin Börü'nün ailesi CNN Türk'te yaşadıklarını anlattı.

Abone ol

Diyarbakır'da PKK'nın işkence yaparak öldürdüğü 16 yaşındaki Yasin Börü'nün ailesi ilk kez konuştu. Lise öğrencisi Yasin'in ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtmak için arkadaşlarıyla birlikte o mahalleye gittiğini; ancak PKK'lı göstericilerin kendilerini sıkıştırdığını anlatan Hatice Börü, Selahattin Demirtaş'a yüklendi, benim haklarımı savunmasın diyerek "Bir Kürt bir Kürt'e bunu yapar mı?" diye sordu.

Henüz 16 yaşındaydı... Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtmak için çabalayan Yasin Börü, PKK'lı göstericiler tarafından işkence yapılarak öldürüldü. Başı taşla ezilen, öldürüldükten sonra üzerinden arabayla geçilen Börü'nün ailesi ilk kez yaşadıklarını CNN Türk ekranlarında anlattı.

CİNAYETTEN KAN DONDURAN DETAYLAR

IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla binadan atılan 3 gencin cesedine işkence yapıldı, ayrıca gençlerden 16 yaşındaki Börü’nün üzerinden arabayla geçildi, Hüseyin Dakak’ın ise başı taşla ezildi. Cesetleri tanınmayacak hale gelen Börü, Gökgöz ve Dakak aileleri tarafından güçlükle teşhis edilebildi. 

AİLESİ YAŞADIKLARINI ANLATTI

Anne Hatice Börü, Diyarbakır'daki gösterilerde hayatını kaybeden oğlu Yasin Börü'nün henüz lise öğrencisi olduğunu ve Kobani ile herhangi bir ilgisinin olmadığını söyledi. Canlı yayında HDP lideri Selahattin Demirtaş'a da tepki gösteren Hatice Börü, benim hakkımı savunmasınlar diyerek, oğlunun cesedini tanımakta güçlük çektiklerini söyledi.

İşte bir annenin canlı yayındaki feryadı;