BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  GÜNCEL

Yasin Börü davasında tahliye kararları!

Yasin Börü ve 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili davanın ikinci duruşmasında 4 sanık tahliye edildi.

Abone ol

Diyarbakır’da 6-7 Ekim tarihlerinde çıkan olaylarda Yasin Börü ve 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili 21’ı tutuklu 34 kişinin hakkında açılan davanın ikinci duruşması sona erdi. Mahkeme 4 sanığın tahliyesine karar verdi. 

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen dava gizli tanıkların dinlenecek olması nedeniyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda yapılıyor. Davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanıklar, sanık avukatları, müşteki avukatları ve izleyiciler katıldı.

Duruşma salonunda ise geniş güvenlik önlemi alındı. Duruşma salonun yetersiz olması nedeniyle stajyerler salona alınmadı. Duruşma salonuna alınanların ise üstü arandı. Güvenlik nedeniyle salonun 2 sırasına çevik kuvvet polislere oturtuldu. 

Müşteki avukatlarından Selçuk Karsöz, mevcut fiziki ortamın yargılama yapılmayacağını ileri sürerek fiziki ortamın düzeltilmesini istedi. Avukat Körsöz, aksi taktide duruşma salonunu terk edeceklerini söyledi. Savcı Umut Sadak, Gizli tanıkdinleme imkânının sadece Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda olduğu gerekçesi ile talebin reddini istedi. 

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, gizli tanık dinleme imkânının sadece 12. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda bulunduğu ve çevrede bu imkana sahip başka salon olmadığı gerekçesi ile talebi reddetti. Ardından müşteki avukatları ve yakınları salonu terk etti. 

Davanın öğleden sonraki bölümünde ise müşteki avukatları bu kez reddi hakim talebinde bulundu. Avukatların bu talebi de mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme ardından gizli tanıkların beyanlarını aldı. Gizli tanık beyanlarının ardından avukatların taleplerini alan mahkeme ara kararlarını açıkladı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar Abdulvahap Turan, Cihan Yıldız, Hasan Aldemir ve Rıdvan Baş'ın tahliyesine karar verdi.

Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş, Hasan Gökguz’ün öldürdüğü ve Yususf Er’i yaraladıkları gerekçesi ile 34 kişi hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdukları" iddiasıyla beşer kez ağırlaştırılmış müebbet istemi ile iddianame hazırlandı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame güvenlik gerekçesi ile Ankara’ya gönderilmişti.