BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

Yasin Börü davasında ilk duruşma

Diyarbakır'da 6-7 Ekim olaylarında Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesiyle ilgili davanın ilk duruşması tamamlandı.

Abone ol

Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 22'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davada, bir sanığın tahliyesine karar verilirken duruşma 25 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

Davanın, güvenlik gerekçesiyle nakledildiği Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk celsesi tamamlandı.

Tutuklu sanıkların avukatlarının, müvekkillerinin tahliyelerine yönelik beyanları dinlendikten sonra, mahkeme heyeti ara kararlar için baş başa müzakereye çekildi.

Ardından Mahkeme Başkanı Musa Yeşil, ara kararları açıkladı.

Buna göre, müdahillik talepleri kabul edilirken, bazı sanıkların cep telefonu sinyal ve görüşmelerine ilişkin HTS kayıtlarının istenmesi kararlaştırdı.

Dosyadaki görüntü kayıtlarının netleştirilmesi, sanıkların fotoğraflarının çekilmesi ve fotoğraflar ile görüntülerin bilirkişiye verilerek, rapor alınmasını kararlaştıran heyet, yakalamalı sanıklar hakkındaki yakalama emirlerinin infazının beklenmesine karar verdi.

Tutuklu sanıklardan Burhan Dicle'yi tahliye eden heyet, diğer tutukluların bu durumlarının devamına hükmederek, duruşmayı 25 Kasım 2015 tarihine erteledi.

Müşteki avukatlarından Murat Sadak, duruşmanın ardından gazetecilere davanın geldiği aşama hakkında bilgi verdi.