BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yasin Börü davasında flaş gelişme!

Yasin Börü ve üç arkadaşının öldürülmesiyle ilgili davada 18 yaşından küçük altı sanık, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Abone ol

Diyarbakır’da geçen yıl 6- 8 Ekim tarihlerinde düzenlenen Kobani eylemlerinde Yasin Börü ve üç arkadaşının öldürülmesiyle ilgili Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 18 yaşından küçük altı sanık, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz’ün öldürülmesine ilişkin Ankara 1’inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne nakledilen davanın görülmesine başlandı. Davanın bugün görülen ilk duruşmasına F.G., A.K., M.D., Y.O., M.İ. ve F.K. ile avukatları katıldı. Duruşmada savunması alınan çocuklar, suçlamaları kabul etmedi.

Daha sonra söz alan çocukların avukatı Ekrem Atalay, müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, tutuklu suça sürüklenen çocuklar F.G., A.K., M.D., Y.O., M.İ. ve F.K.’nın delil yetersizliği ve tutuklulukta geçirdikleri süre nedeniyle tahliyesine karar verdi.

Ankara 1’inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, bu dosyanın aralarındaki hukuki ve fiili bağlantı nedeniyle Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 26’sı tutuklu 34 sanığın yargılandığı dava dosyasıyla birleştirilmesine de karar verdi.

90’ar yıl hapisleri isteniyor

Mahkemenin birleştirme kararı verdiği dosyada altı çocuk hakkında ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme‘ ile ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma‘ suçlarından 90’ar yıl hapis cezası isteniyordu.