BIST 9.768
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.438,00
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başdanışmandan cemaate olay yaratacak suçlama

Başbakan'ın sağ kolu Yalçın Akdoğan cemaatin batıda kendini böyle pazarladığını öne sürdü.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışmanı Yalçık Akdoğan Yeni Şafak sindeki Yasin Doğan takma adıyla yazdığı yazıda cemaatle ilgili bomba iddialar dile getirdi.

Cemaatin AK Parti'yi terör yanlısı siyasal İslamcı, kendisini ise onlarla mücadale eden ılımlı İslamcı gibi göstererek kendini pazarlamaya çalıştığını söyleyen Akdoğan,Risale-i Nurlardan yola çıkan gerçek Nurcuların onlardan farklı olduğunun altını çizdi.

Paralel yapının propagandacılarının uluslararası topluma pompaladığı iki iddia (yalan) var. Birincisi AK Parti'nin el-Kaide gibi terörist örgütlere yardım ettiği, ikincisi siyasal İslam'ı temsil eden AK Parti'ye karşı ılımlı İslam kanadının bir mücadele içinde olduğu...

Malum, batılılar siyasal İslam deyince radikalizmi, köktenciliği, fundamentalizmi anlıyorlar. Yani demokrasiyi kabul etmeyen radikal hareketler ve silahlı örgütler... AK Parti'nin bu kategoriye girmediği 11 yıllık politikalarıyla ayan beyan ortada. Demokratik siyaseti yöntem olarak seçen hiçbir hareket köktencilikle ve radikalizmle birlikte anılamaz.

Türkiye'de sosyal İslam diye adlandırılan yapılar da bellidir. Bunlar dini cemaatler, tarikatler ve manevi temelli fikir hareketleridir. Risale-i Nur grupları, sosyal alanda manevi çalışmalar yürüten hareketlerdir.

DEVLET CEMAATİ OLUŞTURUYORLAR 

Türkiye'deki mücadele kendisini ılımlı İslam diye pazarlayanlarla siyasal İslam olarak lanse edilen AK Parti arasında geçmemektedir. AK Parti ne devlet İslam'ını temsil etmektedir, ne de siyasi İslamcılık projesinin uygulayıcısıdır. Sorun, sosyo-kültürel alanda varlık göstermesi gereken kimi hareketlerin siyasi alana tasallut ederek siyaset mühendisliğine soyunmasıdır. Devlet aygıtının imkanlarını kullanarak bir nevi 'devlet cemaati' veya 'cemaat devleti' izlenimi uyandıran bir eğilim gözlenmektedir ve asıl sorun budur.

RADİKAL İSLAMLA MÜCADELE EDİYORUZ DİYEREK... 

Nasıl (PKK'nın Suriye kolu) PYD radikal örgütlerle savaşıyoruz diyerek kendisine uluslararası meşruiyet sağlamaya çalışıyorsa bu yapı da radikal/siyasal İslamcılıkla mücadele ediyoruz diye kendisini pazarlamaya çalışmaktadır.

Klasik Nurculuk hareketinin böyle bir hedefi, amacı veya yöntemi sözkonusu değildir.