BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.436,42
HABER /  POLİTİKA

Yaşar Okuyan saçmaladı

Hamas ziyaretini içine sindiremeyen Hür Parti lideri Yaşar Okuyan sıkıyönetim komutanı gibi konuştu!

Abone ol

HÜRPARTİ lideri Yaşar Okuyan, HAMAS'ı kabul ederek AK Parti'nin, uluslararası bir skandala imza attığını iddia etti. Okuyan, AK Parti'nin kapatılması gerektiğini savundu.

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, çeşitli konulara ilişkin görüşlerini aktardı.

Konuşmasına, HAMAS'ın Türkiye ziyaretini eleştirerek başlayan Okuyan, heyetin AK Parti tarafından davet edildiğini ancak ''Ankara'da VIP'de karşılanan heyetin, ABD ve İsrail'in ziyarete tepki göstermesi üzerine İstanbul'da kargo kapısından gönderildiğini'' kaydetti.

Tepkilerden çekinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ziyareti biten heyetle karşılaşmamak için ''havalimanında köşe kapmaca oynadığını'' ileri süren Okuyan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün ziyarete ilişkin açıklamalarının da ''çocuk kandırmacası'' olduğunu iddia etti. Okuyan, ''Hamas'ı kabul eden AKP, uluslararası bir skandala imza attı'' dedi.
''AKP KAPATILSIN''

Okuyan, Başbakan Erdoğan'ın, gündemdeki sorunlarla ilgilenmek yerine ''türban konusunun ardına gizlendiğini'' ileri sürdü ve ''dini istismar ettiği için'' AK Parti'nin kapatılması gerektiğini savundu.

''Hükümet 3,5 yıldır görevde, Anayasa'yı bile değiştirecek çoğunluğu var ama hala sıkıştığı zaman 'türban' diyor başka bir şey demiyor'' diye konuşan Okuyan, AİHM'nin türban konusunda verdiği kararı anımsatarak, ''Yargı AKP'yi kapatmazsa halk kapatacaktır'' diye konuştu.

Hükümetin ekonomi konusunda yalan söylediği görüşünü dile getiren Okuyan, ''Ekonomi iyiye gidiyorsa neden TBMM çatısı altında bir polis memuru intihar ediyor?'' diye sordu.