BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  GÜNCEL

Yaşar Nuri Öztürk'ün cenaze töreni eski eşi ve nişanlısı...

Yaşar Nuri Öztürk'ün cenazesi bugün Şakirin Camii'nden kaldırıldı. Nişanlısı Nazlı Kanaat ve olaylı bir şekilde boşandığı eski eşi Canan Öztürk cenazeye katılmadı.

Abone ol

Uzun süredir kanser tedavisi gören ünlü ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, önceki gün 71 yaşında yaşamını yitirmişti. Yaşar Nuri Öztürk bugün son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün doğum gününde, 71 yaşında hayatını kaybeden eski milletvekili ve ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün Türk bayrağına sarılı tabutu Şakirin Camii’ne getirildi.

Yakınları ve sevenlerinin erken saatlerde doldurmaya başladığı cami avlusunda oğulları Cüneyt, Mustafa Tahir, Ali Nuri ile kızı Saniye Öztürk taziyeleri kabul etti. Sevenleri, ünlü hocayı tabutu başında dualar etti.

GÖZLER ONLARI ARADI AMA...

yaşar nuri öztürk nişanlısı nazlı kanaat kimdir eşi ve karısı

Gözler törende eski eşi ile nişanlısı Nazlı Kanaat'ın üzerindeydi ama eski eş ile nişanlısı cenaze törenine katılmadı.

Oğlu Cüneyt Öztürk yaptığı basın mensuplarına yaptığı açıklamada büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.

"ALLAH DOĞDUĞU GÜNDE KENDİSİNİ YANINA ALDI"

Öztürk,  "Ülkemizin çok değerli bir evladı hayata gözlerini yumdu. Hepimiz çok üzgünüz. Son 3-4 ayını hastanede ve evde tedavi altında geçirdi. Yanımızdaydı, elimizin altındaydı. Çok güzel bir vefatı oldu. Tabi vefatların hiçbiri güzel değildir. Ama şekil olarak bizleri üzmedi, kendini yormadı. Allah doğduğu günde kendisini yanına aldı. Hepimizin, vatanımızın, Türk-İslam aleminin başı sağ olsun" diye konuştu.


Yaşar Nuri Öztürk, cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca’daki aile kabristanlığına defnedildi.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK NE KANSERİYDİ?

Yaşar Nuri Öztürk mide kanseri teşhisiyle 12 Kasım 2011’de ameliyat olmuş ve 3.5 ay kemoterapi görmüştü.

İyileştiğini düşünen Yaşar Nuri Öztürk 'semeri verdik kurtulduk' demişti. Ancak kanser yeniden nüksetmiş ve durumu hızla kötüye gitmişti. Geçtiğimiz hafta sancıları sebebiyle hastaneye kaldırılan Yaşar Nuri Öztürk'ü doktorlar yapılacak bir şey kalmadı diyerek eve yollamışlardı.

ACI TESADÜF!

Yaşar Nuri Öztürk doğduğu gün son nefesini verdi. 22 Haziran doğumlu olan Yaşar Nuri Öztürk, ilginçtir ki Ramazan ayında doğmuştu ve yine Ramazan ayında üstelik aynı gün yaşamını yitirdi.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK KİMDİR EŞLERİ VE NİŞANLISI

Yaşar Nuri Öztürk iki evlilik yaptı. İlk evliliğinden hiç söz etmezken kızı Saniye Öztürk bu evlilikten. Ünlü ilahiyatçı ikinci evliliğini de Canan Öztürk ile yaptı. Karısı Canan Öztürk'ten 2009 yılında boşandı. Bu boşanma o dönem hayli kirli olmuştu. Canan Öztürk 18 yıllık evliliği bitirirken Yaşar Nuri Öztürk hakkında deprem etkisi yaratan bir aldatma iddiasında bulunmuştu.

CANAN ÖZTÜRK : EVDE BASTIM

Canan Öztürk Yaşar Nuri Öztürk'ü danışmanı danışmanı Şahane Sultan Müftüoğlu ile uygunsuz halde bastığını öne sürüp şunları söylemişti;

yaşar nuri öztürk eşi kimdir karısı adı ne-24 Kasım'da oğlum ABD'ye dönüyordu, onu havaalanında uğurladık. Ben de Ankara'ya gittim. Eşim aradı "Hakan'ı uğurladın mı?" dedi. "Evet, ben eve gidiyorum," dedim. O benim İstanbul'daki eve gittiğimi sandı. Halbuki ben Ankara'ya gittim. Oğlum ve Nusret Sevenoğlu bana, "Lütfen anahtarınızı kullanmayın, çok farklı bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Siz zili çalın, girin," dedi. Ben de dediklerini tuttum. Eşime telefon edip, "Ben geldim, kapıyı aç lütfen," dedim. Kapı maalesef 10 dakika sonra açıldı. Eşimin kıyafeti düzgün değildi. O sırada banyodan kilit sesi geldi. Banyoya gidip, "Çıkın dışarıya," dedim. Bu hanım, saçı başı ıslak, üstünde göğüs dekoltesi açık çıktı. İçinde hiçbir çamaşır olmadığını gördüm. Altında bir tayt ve ayakları çıplaktı. İtiştik, kendisini evden dışarıya çıkardım. Yatak odasına koştum, ortalık karışmış. Eşimin başucunda Carmen pozu dediği, sırtı açık, daha küçük yaşlarına ait bir resim duruyordu.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK İLK EŞİ VE ÇOCUKLARI

yaşar nuri öztürk ilk karısı ve kızı saniye öztürk kimdirYaşar Nuri Öztürk iki kez evlenip boşandı. Evliliklerinden Cüneyt, Mustafa Tahir, Ali Nuri ile kızı Saniye Öztürk isminde çocukları bulunuyor.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK ASLEN NERELİ?

Trabzon doğumlu olan Yaşar Nuri Öztürk, Bayburtlu bir anne ile Sürmeneli bir babanın çocuğu olarak Küçükdere köyünde doğmuştur. İlk eğitimini babasından Kur'an okuyarak aldı ve dokuz yaşında hâfız oldu. On yıllık klâsik medrese eğitiminden sonra hukuk ve ilahiyat tahsilini tamamladı.

Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce ve Fransızca dillerinde çeşitli çalışmaları bulunan Yaşar Nuri Öztürk, 1978 ve 1982'de "Türkiye Millî Kültür Vakfı" ödülünü kazandı.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK'ÜN NİŞANLISI NAZLI KANAAT KİMDİR?

nazlı kanaat kimdir yaşar nuri öztürk nişanlısıYaşar Nuri Öztürk ile ikinci eşi Canan Öztürk'ün boşanma davaları 2 yıl sürdü. 2013 yılında ise Yaşar Nuri Öztürk'ten aşık oldum nişanlandım duyurusu ile yeniden gündeme geldi. Nişanlısının ismi Nazlı Kanaat'tı. Ankara radyosunda Türk Sanat müziği sanatçısıydı.