BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,66
ALTIN 2.524,27
HABER /  GÜNCEL

Yaşar Kemal hakkında şok yorum!

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, ünlü yazar Yaşar Kemal'in ölümüyle ilgili sosyal medyada çok tartışılan bir yorumda bulundu

Abone ol

Ünlü yazar Yaşar Kemal'in vefatı Türkiye'de derin bir üzüntüye sebep olurken, Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, sosyal medyada "Yaşar Kemal öldü; ancak hayatına ait ayrıntılar içinde henüz 'Allah rahmet etsin' diyeceğim bir ipucu bulamadım" diye yazdı.

Prof. Dr Ahmet Akgündüz'ün cumartesi günü vefat eden Yaşar Kemal ile ilgili sözleri şok etkisi yarattı. Derlediği Osmanlı kanunnameleri ile bilinen Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Hollanda'nın Rotterdam kentinden kurulan İslam Üniversitesi'nin rektörlüğünü yapıyor.

ahmet-akgündüz.jpg

Nurcu camianın yakından tanıdığı bir isim olan Akgündüz'ün sosyal medyada paylaştığı sözler çok tartışıldı. "Yaşar Kelam öldü; ancak hayatına ait ayrıntılar içinde henüz 'Allah rahmet etsin' diyeceği bir ipucu bulamadım" diye yazan Akgündüz'e vatandaşlar tepki gösterdi.

"Ölenin arkasından kötü konuşulmaz" diye yazan takipçileri, Ahmet Akgündüz'ü Yaşar Kemal hakkında önyargılı açıklamalar yapmakla itham etti.

İşte o yorumlardan bazıları

Hollandalı : Birazda insan olmayi denesen diyorum hani mümkünmu acaba

Mehmet Akif Özcan: Ulan ölmüş gitmiş madem bulamadın neden bunu bizimle paylaşiyorsun bir de gıybet etmemek için öyle hassas zeminde geziyorsun ki ne deyim çıkar su risâleyi Nur gömleğini kirletiyorsun

Mustafa Fatih Yüksel: irde senin hayatına ait ayrıntıları rica edelim Ahmet Bey belki sende öldügünde rahmet dileriz

Süleyman Ulusoy: Ölmüşün arkasından konuşmaka yada başkalarının konuşmasına sebep olmak dinimizde güzel bir davranış mıdır.

Muhammet Sait Çakır: Allah rahmet etsin DEMEYEBİLİRSİN ama bunu herkese DUYURMAK zorundamıydın.

Kadir Kaçaker: Yazdıklarınız kişiliğinize ve mümin inancınıza dair baya bir şey gösteriyor "İnsanlık ve Müslümanlık Yoksunu Ahmet Bey"....

İmam Bayıldı: Sübyancı Suudi Kralı Abdullah'a rahmet okumak için ipucu bulan Ahmet Akgündüz Hoca,Yaşar Kemal için ipucu bulamamış.

Ahmet Ay: Ahmet Akgündüz Hoca keşke hiç twitter'ı keşfetmeseydi. Yaşar Kemal'e 'Allah rahmet eylesin' dersin demezsin de; bu uslûp ne yahu.

Sevda Gül: Allah askina bu aciklamayi yapmanin islama müslümanlığa ne gibi bir faydasi var??

screen-shot-2015-03-02-at-10.19.19.png

DAHA ÖNCE DE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Akgündüz daha önce de hesabında "Eski hükümetler, milletin malının yüzde 80'ini yiyorlar ve kalan yüzde 20 ise yol parasına bile yetmiyordu. Tayyip Beyin hükümetleri ve bürokratları ise, yüzde 20'ini yediler; ancak % 80'ini millete harcadılar. (...)Ben de yolsuzluk yapanların olduğunu bilenlerdim.' demişti. Akgündüz'ün bu paylaşımı çok konuşulmuş ve tepki çekmişti.