BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yaşamına sayısız başarı sığdırdı

Türk iş dünyasının acı kaybı...

Abone ol

İNTERNETHABER- Bir süredir böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören İhlas Holding kurucusu Dr. Enver Ören yaşamını yitirdi.

74 yıllık yaşamına sayısız başarı sığdıran Ören, Türkiye'nin önde gelen medya patronları arasına da adını yazdırmıştı.

Dr. Enver Ören, 10 Şubat 1939 tarihinde Denizli’nin Honaz nahiyesinde dünyaya geldi. Babası Nazif Efendi, annesi iseMelike Hanımdı. İlk ve orta tahsilini Denizli’de tamamlayarak, Kuleli Askeri Lisesine, oradan da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesine girdi. 1961 yılında lisans öğrenimini başarıyla tamamladıktan sonra, birbuçuk yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere İtalya’ya gitti. Dönüşünde bir müddet İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

AKADEMİK HAYATI TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Anarşi ve terör olaylarının üniversitelere sıçraması ve bilim yapmanın adeta imkansız hale gelmesi üzerine, 1970 yılında üniversiteden ve akademik hayattan ayrılmak zorunda kaldı. Birkaç idealist arkadaşı ile birlikte, ülke şartlarının kendilerine yüklediği misyonun gereği olarak, gazeteciliğe başladı. Bu olayı “İkinci Doğumum” diye niteleyen Dr. Enver Ören; hayatının bundan sonraki bölümünde, bütün yorgunluklara ve meşakkatli yıllara rağmen devletine, milletine ve din-millet farkı gözetmeksizin bütün insanlığa hizmet etmekten ibaret oloan ideallerini, birer birer gerçekleştirmeye muvaffak olduğunu yıllarca çeşitli ortamlarda dile getirdi.

İhlas Vakfı, Bilim ve Teknoloji Vakfı ile Enver Ören Vakfı'nın kuruculuğunda bulundu. Çok sayıda okul ve yurtla öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap vermeyi hep bildi.

10 YILIN EN BAŞARILI GAZETECİSİ

Dr. Enver Öğren, yeni ve başarılı uygulamaları sebebiyle, Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1980-1990 arasındaki on yılın en başarılı gazete yöneticisi seçildi. Ayrıca merkezi Dakar’da bulunan Milletlerarası İslam Bilimler Akademisi’nin tevcih ettiği ilk “Şeref Üyesi” ünvanına da sahiptir. Uluslararası birçok seminer ve sempozyuma konuşmacı olarak davet edilen Dr. Ören, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

HAYATININ EN ÖNEMLİ HADİDESİ

Dr. Enver Ören’in üzerinde titrediği ve çok mukaddes saydığı kurumların başında aile müessesesi gelmektedir. Dr. Ören, eş iş tercihinin hayatına yön veren en müessir faktörler olduğunu her zaman dile getirdi. 1986 yılında Dilvin Hanımefendi ile hayatını birleştirmesinin ve mutlu bir evlilik yapmış olmasının, hayatının en önemli hadisesi olduğunu sıkça söyledi. Eşi Dilvin Hanımefendi, gazetenin kurulduğu 1970’li yıllardan beri sadece Dr. Ören’e destek olmakla kalmamış, sürekli hazırladığı kadın-ev, magazin sayfaları ile de bilfiil gazetecilik yapmıştır. Bunu “Ayşe Nur Abla” kösesiyle sürdürmüştür.

Dr. Ören’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İhlas Holding, Türkiye, Avrupa, Asya ve Amerika’daki yaklaşık 1200 hizmet ofisindeki 60.000 civarında personeli ile bir dünya şirketi olmayı başarmıştır.

Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı (İHA), TV (TGRT), radyo yayıncılığı, baskı merkezleri, haftalık ve aylık ihtisas, bilim ve teknoloji gazete ve dergileri ile bugün Türkiye’nin en etkili medya gruplarından birinin sahibi olan İhlas Holding; eğitim, sağlık, bankacılık, sigortacılık, inşaat, elektronik, otomotiv, endüstri, dış ticaret, bilgisayar, eneji, turizm, pazarlama, mağazacılık gibi sektörlerde faaliyet gösteren elliye yakın şirket ile ülkemizin, teknoloji ve hizmette lider şirketi olma azim ve kararlılığını göstermiştir.