BIST 9.775
DOLAR 32,55
EURO 35,00
ALTIN 2.435,21
HABER /  DÜNYA

’Yaşaması zor’ denilen yapışık ikizler ayrıldı ve turp gibi

Hamilelik sırasında doktorların “yaşamaları zor” dediği yapışık ikizler ameliyatla ayrıldı ve şimdi sağlıklı bir yaşam sürüyor<br/>ABD’nin N...

Abone ol

Hamilelik sırasında doktorların “yaşamaları zor” dediği yapışık ikizler ameliyatla ayrıldı ve şimdi sağlıklı bir yaşam sürüyor
ABD’nin New York kentinde yaşayan Shellie Tucker, 2011 yılında, gebeliğinin 5’nci ayında, yapışık ikizleri olacağını öğrendi. Doktor, çifte, ikizlerinin ameliyatla ayrılmaları halinde yaşamayacağını söyledi ve kürtaj önerdi. Tucker, o anı şöyle anlattı: “Doktor bunu söylerken, kızların içeriden beni tekmelediğini hissedebiliyordum ve onlardan ayrılmanın mümkün olmadığını biliyordum.”
Tucker çifti, Philadelphia’da başka bir hastaneye gitti ve buradaki doktorlar kendilerine ikizlerin ayrılabileceğini söyledi. Allison ve Amelia adı verilen ikizler, 2011 yılının Mart ayında dünyaya geldi. Çift, 2 yaşındaki oğulları Owen’ı da yanlarına alarak, 8 ay boyunca ikizlerin gözlem altında bulunduğu hastaneye yerleşti. Ameliyatı yapacak doktorlar, birbirine dikilmiş iki oyuncak bebek üzerinde prova yaptılar. Ameliyatı yapan cerrahlardan Dr. Holly Hedrick, “oyuncak bebekler gerçekleri kadar şirin olmasa da, bizlere çok yardımcı oldu,” dedi. Sonunda geçen yıl Kasım ayında, 40 kişiden oluşan bir cerrah ve hemşire ekibi, 7 saat süren bir ameliyatın ardından ikizleri ayırmayı başardı.

"HER GÜNÜME ŞÜKREDİYORUM"
İkizlerin babası Greg Tucker, “Onları ilk kez birbirinden ayrı görmek, benim için inanılmaz bir duyguydu,” diyor. Ameliyatın ardından 1 yıl geçti ve ikizler, sağlıklı birer çocuk olarak hayatlarına devam ediyor. Anneleri Shellie Tucker ise, şunları ifade etti: “Kızlar yaramazlık yapınca neredeyse kızıyorum fakat sonra onların birer mucize olduğunu hatırlayıp gülümsüyorum. Her günüme şükrediyorum.”
(İHA)