BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  GÜNCEL

Yaşamak için yaşı tutmuyor!

11 yaşında göz göre göre ölüme terk edildi. Kardeşi de aynı yaşta ölmüştü. Çünkü kanun böyle. Onun yaşamak için yaşı tutmuyor.

Abone ol

Japonya'da 15 yaşın altındakilere organ nakli yasa ile yasaklandığı için 11 yaşındaki bir çocuk göz göre göre ölüme terk edildi. İşin en kötü tarafı kız kardeşinin aynı dertten 5 yıl önce ölmüş olması...

Japonya'da bir aile dramı yaşanıyor. 11 yaşındaki Hiroki Ando, 100 bin kişide bir rastlanan kardiyomiyopti adlı kalp hastalığına yakalandı. Talihsiz çocuğun bu amansız hastalıktan kurtulmasının tek yolu yeni bir kalp nakli. Ancak burada Hiroki'nin karşısına yasa çıkıyor çünkü Japonya'da 15 yaşın altındaki kişilere organ nakli kanunla yasaklanmış.

Aile yasayı aşamadığı için hergün çocuklarının gözleri önünde eriyip gitmesini çaresizlik içinde izliyor. Aile aslında benzer dramı 5 yıl önce yaşadı. Hiroki'nin kızkardeşi aynı hastalığa yakalandı ve kalp nakli yapılamadığı için 5 yıl önce yaşamını yitirdi. Küçük yavrunun babası Ryuki Ando çaresizlik içinde yardım istiyor. Kızını kurtaramayan baba, oğlunun kurtarılması için çaba sarfediyor.

Ryuki Ando'nun oğlunu bu amansız hastalıktan kurtarmanın tek yolu onu Japonya dışında başka bir ülkede ameliyat ettirmek.

Eğer baba oğlunu yurtdışında tedavi ettiremezse tek çaresi, yasayı değiştirmek için hükümete baskı yapan sivil toplum örgütünün başarılı olmasını beklemek olacak.