BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  GÜNCEL

Yasa dışı dinleme operasyonunda flaş gelişme

Erzurum'da 2010-2013 yılları arasında görev yapan ve haklarında 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında adliyeye sevkedilen dönemin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile emniyet amirleri Serkan Doğan, Soysal Aktürk, Yücel Bilgiç ve

Abone ol
Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde 2010- 2013 yılları arasında görev yapan, aralarında dönemin İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak'ın da bulunduğu 21 polis hakkında 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında işlem başlatıldı.

İfadeleri alınan 16 polis serbest bırakılırken, Kahramanmaraş'ta görev yapan Emniyet Müdürü rütbesindeki Hurşit Uçak ile Düzce, İstanbul, Ankara, Bolu'da görevli emniyet amirleri Yücel Bilgiç, Serdar Doğan, Aslan Kartal ve Soysal Aktürk eş zamanlı operasyonla gözaltına alınarak 29 Aralık gecesi Erzurum'a getirildi.

HAKİME İTİRAZ

Emniyet mensupları, dün sabah saatlerinde Adalet Sarayına getirilerek savcılıkta ifade verdi. Polisler savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Sulh Ceza Mahkemesine bakan hakimin, bir süre önce Erzurum'a geçici görevle atanan Pasinler hakimi Vildan Yeşilyurt Çelebi olmasına sanık avukatları itiraz etti.

"PARALEL'İ ELEŞTİRDİ, TARAFSIZ OLAMAZ"

Hakim Vildan Çelebi'nin bir süre önce bir televizyon kanalına çıkarak 'Paralel yapı'yı eleştirdiğini bu yüzden tarafsız karar veremeyeceğini ileri süren avukatlar reddi hakim talebinde bulundu. Yaklaşık 5 saat sonra 3'ncü Asliye Ceza Mahkemesi itirazı kabul ederek Vildan Yeşilyurt Çelebi'nin yerine Hakim Levent Varol'un görevlendirilmesine karar verdi. 

Polisler sabah saat 05.00'da yaklaşık 20 saat süren sorgunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.