BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

'Yasa dışı dinleme' operasyonlarında en az 34 gözaltı

'Yasa dışı dinleme' iddialarıyla Şanlıurfa ve Gaziantep merkezli iki ayrı operasyonda en az 34 polis gözaltına alındı. Fuat Avni kullanıcı adlı Twitter hesabından dün gece atılan mesajlarda operasyon yapılacağı yazılmıştı.

Abone ol

Gaziantep ve Şanlıurfa merkezli yürütülen iki ayrı "yasa dışı dinleme" operasyonunda toplam en az 34 emniyet görevlisi gözaltına alındığı belirtildi.

Anadolu Ajansı (AA) Gaziantep merkezli operasyonda 20, Şanlıurfa merkezli operasyonda ise 14 kişinin gözaltına alındığı bilgisini geçti.

Hürriyet gazetesinde yer alan haberlerde ise toplam gözaltı sayısının 36'ya yükseldiği belirtildi.

Yine AA'nın haberine göre Gaziantep merkezli operasyonda gözaltına alınanlar arasında şube müdürü, amir, başkomiser ve polis memurları da bulunuyor.

Hakkında gözaltı kararı bulunan iki kişi ise aranıyor.

Şüphelilerin; iş adamlarını, siyasetçileri ve kamu görevlilerini yasa dışı dinledikleri iddia ediliyor.

Gaziantep'te Bazı polis memurlarının yakınları ile destekçileri de Emniyet Müdürlüğü yakınında toplanarak, gözaltına alınanlara sloganlarla destek vermeye başladı.

Doğan Haber Ajansı'na (DHA) konuşan Gözaltına alınan polislerden Mehmet Zeki Ç.’nin eşi ise kocasının uzun yıllardır istihbaratçı olarak çalıştığını ve son bir yıldır adliyede görevlendirildiğini belirterek, "Eşim hak, hukuk yemedi. Terörle, teröristle mücadele etti. Eşimle gurur duyuyorum" dedi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın operasyonla ilgili açıklama yapacağı belirtiliyor.

Twitter'de dün akşam Fuat Avni hesabından bugün Gaziantep'te istihbarat şube polislerine operasyon yapılacağı duyurulmuştu.

Adalet ve KJalkınma Partisi'nin Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise, operasyonları Twitter üzerinden değerlendirdi ve paylaştığı mesajlarda daha önce uyarılarda bulunduğunu, ancak o dönemde kimsenin kendisini dinlemediğini ifade etti.

Tayyar, "Henüz MİT, Gezi, 17 Aralık yaşanmadan 3 yıl önce Gaziantep'teki paralel çeteyi deşifre ettiğimde partim dahil kimse inanmadı, yalnız kaldım. Şükürler olsun ki 3 yıl sonra haklılığımız çıktı ortaya. Gaziantep'te operasyon başladı. İnşallah emniyetle sınırlı kalmaz..'' dedi.