BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
HABER /  GÜNCEL

YAŞ toplantısı sona erdi Neler konuşuldu?

Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. YAŞ'ın ilk gün toplantısı yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) Ağustos ayı olağan toplantısı dün sona erdi. Başbakan Davutoğlu başkanlığında Genelkurmay Başkanlığında yapılan toplantını 3,5 saat sürdü. Davutoğlu YAŞ üyeleri ile Çankaya Köşkü'nde akşam yemeğinde bir araya geldi.

3 gün sürecek toplantıda terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşülecek.

Davutoğlu'nun başkanlığındaki toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakan Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Ege Ordusu Komutanı Galip Mendi, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele katıldı.

yaş-toplantisi-sona-erdi-neler-konuşuldu.jpg

ERDOĞAN YAŞ ÜYELERİYLE YEMEK YEDİ

Toplantının ilk bölümü yaklaşık bir saat sürdü. YAŞ üyeleri, toplantının ilk bölümünün ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Erdoğan'ın, YAŞ üyelerine verdiği öğle yemeği saat 13.00'te başladı. Geçmiş yıllarda cumhurbaşkanları, üyelere genellikle YAŞ toplantısının son günü akşam yemeği verdi. 11 Cumhurbaşkanı Gül de, geçen yıl toplantının son günü üyelere Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftar yemeği vermişti. Başbakan Davutoğlu da, Çankaya Köşkü'nde saat 20.00'de YAŞ üyelerine akşam yemeği verecek.

yaş-toplantisi-sona-erdi-neler-konuşuldu.20150803165631.jpg

NECDET ÖZEL EMEKLİYE AYRILACAK

Genelkurmay Başkanı Özel ile Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay, 30 Ağustos tarihi itibariyle emekliye ayrılacak. Özel'in yerine Orgeneral Hulusi Akar'ın Genelkurmay Başkanlığı'na atanması bekleniyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk'ün görev süreleri 30 Ağustos tarihi itibariyle sona erecek. Ancak bu iki komutanın görev sürelerinin bir yıl uzatılması konusu şurada değerlendirilecek.

yaş-toplantisi-sona-erdi-neler-konuşuldu.20150803165026.jpg

25 DAKİKA ÖZEL GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yemeğin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Orgeneral Özel üçlü bir görüşme yaptı. 25 dakika süren üçlü görüşmede; deniz ile hava kuvvetleri komutanlarının görev sürelerinin uzatılması ve kara kuvvetleri komutanlığına yapılacak atama konularının ele alındığı yorumları yapıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yapılacak atama için; Orgeneral Galip Mendi, Orgeneral Zeki Salih Çolak ve Orgeneral Yaşar Güler'in adları geçiyor.