BIST 9.699
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

YAŞ kararları açıklandı FLAŞ!

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Org. Abdullah Atay'ın Jandarma Genel Komutanlığı'na atandığını açıkladı.

Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever Ege Ordu Komutanı Org. Abdullah Atay'ın Jandarma Genel Komutanlığı’na atandığını açıkladı. Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük ise emekli oldu. Ahmet Sever daha geniş açıklamanın Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılacağını belirtti.
 
37 general ve amiral bir üst rütbeye atanırken, 43 general ve amiral emekli edildi. 34 general ve amiralin görev süresi ise 1 yıl uzatıldı.
51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.
 
Ege Ordu Komutanlığına 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 1. Ordu Komutanlığına EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak getirildi. 
 
Orgeneralliğe atanan 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu EDOK Komutanı, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep Harp Akademileri Komutanı, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti ise 2. Ordu Komutanı oldu. 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal da Muharip Hava Kuvveti ve Hava Savunma Komutanlığına getirildi.
 
EN ÖNEMLİ KARAR JANDARMADA
 
Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) alınan terfi, temdit ve emeklilik kararları tamamlanarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.
 
En önemli karar Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük’ün, bu rütbede 4 yılını tamamladığı için teamüllere uygun şekilde emekliye ayrılması oldu. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Yörük’ün yerine Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay’ın getirildiğini açıkladı.
 
2015’İN EN GÜÇLÜ ADAYI HULUSİ AKAR

Böylece Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, önümüzdeki yıl Şura’da Genelkurmay Başkanlığı potasına tek isim olarak girecek. YAŞ öncesi kulislerde Yörük’ün görev süresinin bir yıl daha uzatılabileceği bu durumda Akar’la birlikte 2015’te Genelkurmay Başkanlığı potasına gireceği konuşuluyordu.

 fft16_mf4640984.20140805202948.jpeg