BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

YAŞ kararları 23 Ağustos 2016 albay ve altı rütbeler tam listesi

23 Ağustos 2016 YAŞ kararları açıklanıyor. Yüksek Askeri Şura'nın bugünkü toplantısında albay ve altı rütbelerin terfilerinin tam listesi belirlendi.

Abone ol

Yüksek Askeri Şura-YAŞ 1 ay aranın ardından ikinci kez toplandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası olağanüstü gündemle toplanan ve TSK'nın üst kadrosu için kararlar verilen YAŞ'ta bugün Albay ve altı rütbelerdeki askerlere ilişkin kararlar alındı.

Onaylanan YAŞ kararlarına ilişkin açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı yaptı.

YAŞ kararlarına göre,

- Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 470,

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 71 ve

- Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 45 olmak üzere toplam 586 albay emekliye sevk edildi.

Ayrıca,

- Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 372,

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 27 ve

- Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 35 olmak üzere toplam 434 albayın hizmet süresi 30 Ağustos 2016 tarihinden geçerli olmak üzere iki yıl uzatıldı.

SUBAYLARIN GÖREV SÜRESİ

Üst rütbede subay birikiminin kademeli olarak azaltılması maksadıyla 30 Ağustos 2016 tarihinden geçerli olarak subaylar için öngörülen toplam hizmet süresi 28 yıla indirildi.

ÖNCE ANITKABİR ARDINDAN BAŞBAKANLIK

YAŞ üyeleri yeni yapısıyla ilk kez Anıtkabir'i ziyaret etti. YAŞ üyelerine ilk kez Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları ve bazı bakanlar da eşlik etti. 

BİNALİ YILDIRIM ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNE NE YAZDI?

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başbakan Yıldırım, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Yüksek Askeri Şura heyeti olarak huzurunuzdayız. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' ilkesini eksiksiz olarak hayata geçirmek, demokrasimizi en ileri düzeye ulaştırmak ve milli iradeyi tehdit eden bütün unsurları bertaraf etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Biliyoruz ki ülkemiz demokrasi, hukuk ve adalet temelinde güçlendikçe, siyasi, askeri, ekonomik ilerlemesini sürdürecek, bölgemizde barış ve huzur için ümit kaynağı olacaktır.

Dünyanın güçlü devletleri arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti, masum çocukların bile hedef alındığı haince terör faaliyetlerini, darbe teşebbüslerini ve vatandaşlarına yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrettedir. Bu anlayışla 2016 yılı Ağustos Dönemi Yüksek Askeri Şura çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyor, bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz."

KARARGAH DÖNEMİ KAPANDI

Darbe girişiminden önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki "Çakmak  Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı, ilk kez 28 Temmuz'da karargah  dışında Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Yıldırım başkanlığında toplanmış, TSK'daki  terfi ve atamaların yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi  tüm ayrıntılarıyla ele alınmıştı.