BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Yarışmalarla şöhret oldular

Yarışmalarla şöhret oldular

Biri Bizi Gözetliyor'dan Gelinim Olur musun'a her yarışma kendi kahramanını çıkardı.. işte o unutulmaz isimler

Yarışmalarla şöhret oldular

HER YARIŞMA KENDİ KAHRAMANINI YARATTI
Takvimler 1988 yılını gösteriyordu. O zamanlar Türkiye'de sadece tek kanaldan yayın yapan TRT izleniyordu. Kanalın en çok izlenen programlarından biri de Bülent Özveren'in sunduğu Banko idi..

İşte bu yarışmada gencecik bir kız milyonlarca izleyicinin hayranlığını kazandı ve bir anda TV'nin en popüler yüzü oldu. O sıralar bir üniversite öğrencisi olan Hale Bacakoğlu, Türkiye'de ekranın yarattığı ilk halk kahramanı olarak tarihe geçti.

Yarışmalarla şöhret oldular

Sorulan her soruyu biliyordu... Yarışmayı haftalarda birinci tamamlayan Bacakoğlu finalde de ipi göğüsledi. Bilgisiyle herkesi kendine hayran bırakan Bacakoğlu 16 yaşında görme yeteneğini yitirmişti. Ama inanılmaz bir bilgi birikimine sahipti.
Bülent Özveren'in sunduğu programın izlenme oranlarını da arttıran Hale haftalarca basının gündeminde kaldı. Aradan geçen bunca yıla rağmen hala unutulmadı.

Yarışmalarla şöhret oldular

Liseyi dışarıdan bitiren Bacakoğlu, üniversite sınavına girip İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne girmişti. Başta kaydı yapılmadıysa da verdiği mücadele sonucu görme engellilerin de psikoloji bölümüne alınmasını sağladı.

Üniversite son sınıf öğrencisiyken katıldığı Banko'da 6 kez birinci oldu ve Süper Şampiyon ilan edildi. Bu başarısıyla dönemin başbakanı Turgut Özal'ın da dikkatini çekti ve yurtdışına tedaviye gitti. Ama bu çabalar sonuçsuz kaldı. Görmeyen çocukların eğitimi konusunda doktora yaptı. 2003'te görme engelli çocukların eğitim imkanlarından yararlanması için 'Parıltı Görmeyen ve Az Gören Çocuklara Destek Derneği'ni kurdu. Dernek çatısında gerçekleştirdiklerinin dikkat çekmesi sonucu 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nda Görme Engelliler ile ilgili daire başkanlığı görevine getirildi. Bu göreve atanan ilk engelli kadın başkan oldu

Yarışmalarla şöhret oldular

Aradan geçen zaman içinde TV kanallarının sayısı çoğaldı. Daha çok eğlenceye ağırlık veren yarışmalar yayınlanmaya başladı. Her yarışma da kendi kahramanını yarattı. Bazıları zaten tanınan sunuculardı bunların, bazıları o yarışmalar sayesinde tanındı. Bazıları da o yarışmaya katılana kadar yakın çevreleri dışında kimsenin adını bile bilmediği sıradan insanlardı. Bir anda milyonlarca kişinin dikkatini çekip popüler oldular.. İşte sunucusuyla katılımcısıyla ekran tarihine damga vuran unutulmazlar arasına giren o yarışma ünlüleri.