BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL

Yarın okullar tatil mi 23-24 Kasım 2016 için son karar

Yarın okullar tatil mi? Yarın ve perşembe günü yapılacak TEOG sınavları nedeniyle yarın okullar tatil ancak hepsi değil. Yarın ortaokullar ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören ilkokullar ile liseler kapalı.

Abone ol

Yarın okullar kapalı mı sorusunun yanıtı MEB'den geldi. MEB'in TEOG tatili kararına göre ortaokullar yarın tatil. Aynı şekilde TEOG sınavlarının yapılacağı 24 Kasım Perşembe günü ortaokullar kapalı. Peki liseler ve ilkokullar yarın tatil mi? Burada istisnai durum var. Yarın ilkokullar ve liseler kapalı değil yani ilkokul ve lise öğrencilerine tatil yok. Ancak TEOG sınavının yapılacağı ortaokul eğer bahçesini bir ilkokul ve lise ile paylaşıyorsa o ilkokul ve liseler de yarın tatil. Bunun dışında yarın yalnızca ortaokullar tatil. 

Eğer çocuğunuzun gittiği ilkokul ve liseyle aynı bahçeyi kullanan bir ortaokul varsa sizin çocuğunuzun da okulu çarşamba ve perşembe günü kapalı olabilir. 

TEOG SINAVI NE ZAMAN?

2016-2017 eğitim öğretim döneminin ilk dönem TEOG ortak sınav tarihleri 23-24 Kasım 2016 olarak belirlendi. Mazeret sınavlarının da 10-11 Aralık 2016'da yapılacağı açıklandı.

MEB'in 2017 sınav takvimine göre, TEOG kapsamında yapılacak ikinci dönem merkezi ortak sınavlar 26-27 Nisan 2017'de, mazeret sınavları da 20-21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.

TEOG'DA HER DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. 

TEOG SINAV SÜRESİ NE KADAR?

Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.

TEOG'DA BİR DERSİN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Geçen yıllarda, ders adları tablosunda yer alan fen ve teknoloji dersinin adı "fen bilimleri" olarak değiştirildi. Öğrenciler birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girecek.