BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
HABER /  GÜNCEL

Yarın hava nasıl olacak?

Türkiye yılın son gününü Sibirya kökenli aşırı soğuk havanın etkisinde geçiriyor. Peki yarın hava nasıl olacak? işte bölge bölge hava durumu;

Abone ol Türkiye yılın son gününü Sibirya kökenli aşırı soğuk havanın etkisinde geçiriyor. Bugün Karadeniz, iç ve Doğu Anadolu ile Akdeniz’de hava çok daha soğuk. Bazı bölgeler kar yağışlı...

- İstanbul’da rüzgar hafifledi, karla karışık yağmur, yüksek ilçelerde aralıklı kar yağışı bugün de sürüyor. Yarın hava açıyor. Cuma sıcaklık artışa geçecek.
- Ankara’da bugün dondurucu soğuk var, Buzlanmaya dikkat, sıcaklık gündüz -4, gece -7 derece.
- İzmir güneşli olsa da rüzgarlı ve çok soğuk, hissedilen sıcaklık 5-6 derece Cumartesi yağış gelecek.
- Bursa kar yağışlı, yarın güneşli olacak.
- Adana aşırı soğuk.

Bugün;
İstanbul 4
Ankara -4
İzmir 8
Bursa 4
Adana 8 derece

Yurdun iç ve doğu bölgelerinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışların, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu bölgelerinde ise gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2-4 derece azalırken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kıyı Ege ile Akdeniz'de kuvvetli esmesi bekleniyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara’da günlerdir sert esen poyraz bugün hafifledi. Sıcaklık ancak hafta sonu biraz artacak. Trakya’da hava güneşli olsa da Bursa, Sakarya, Bilecik arasında aralıklı kar sürüyor. Trakya’da ise hava açık olduğundan ayaz var. Yarın yağış yok, hava açıyor, Cuma sıcaklık artışa geçecek. Bugün Edirne 3, Kocaeli 4, Balıkesir 5 derece.

İç Anadolu Sibirya soğuklarını yaşıyor. Sıcaklık Sivas çevresinde gündüz dahi -10 derece. Önemli bir yağış da yok, akşama doğru Sivas, Yozgat çevresinde kar olabilir. Hatta gece birçok kentte hava açacağından ayaz ve buzlanma da olacak. Eskişehir -4, Niğde -10, Sivas -11 dereceye iniyor.

Ege Bölgesi’nde hava parçalı bulutlu, ancak rüzgarlı ve soğuk. Yarın rüzgar zayıflıyor. Cuma lodosla birlikte sıcaklık artışa geçecek. Lodosun ardından Cumartesi günü sağanak yağış da geliyor. Yarın Muğla 6, Afyon -4 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Sibirya soğukları güneye kadar indi. Akdeniz ve Güneydoğu bugün çok daha soğuk, denize kıyısı olmayan ilçelerde sıcaklık -2 derece ve altına kadar indiğinden, zirai dona karşı sera üreticileri tedbirli olmalı. Girne’de yağmur, Güneydoğu’da; Urfa, Diyarbakır, Mardin’de kar yağışı var. Güneydoğu’da gece yağış yerini kuvvetli buzlanmaya bırakacak. Antalya 7, Diyarbakır 1 dereceye iniyor.

Kar kalınlığının birçok kent merkezinde 15 cm’yi geçtiği, yer yer de 45 cm’ye ulaştığı Doğu Anadolu’da bugün kar yağışı kuvvetli. Elazığ, Malatya , Erzincan dışındaki kentlerde yoğun yağacak. Yeni yılın ardından yağışlar kesilip, kuvvetli don başlayacak. Bugün Erzurum -13, Malatya -2, Van -1 derece.

Karadeniz kıyıları da kara kavuştu. Hava bölgenin doğusunda aşırı soğuk, sıcaklık, kıyılarda dahi 4 derecenin altına düştü. Samsun’dan, Trabzon ve Rize’ye kadar hava bugün de kar yağışlı. Bolu çevresinde yağış beklenmiyor. Trabzon 3, Samsun 4, Bolu 0 derece.