BIST 9.496
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.480,46
HABER /  GÜNCEL

Yarım saatte sel oldu

Erzurum’da öğleden sonra yarım saat boyunca etkili olan sağanak yağmur sele neden oldu.

Abone ol

Kent merkezinde yüzlerce ev ve işyerini bastı, yollar trafiğe kapandı. Bahçe duvarına tutunarak sudan kaçan bir çocuk, yardımına koşan bir genç tarafından kurtarıldı. Bir gencin de sel sularından güçlükle bisikletini kurtarmaya çalışması ise dikkat çekti.

Karadeniz’den gelen alçak basınç ile yağışlı havanın etkisi altına giren Erzurum’a öğle saatlerinde 30 dakika boyunca sağanak yağmur yağdı. Palandöken Dağı’ndan gelen sel, Kiremitlik Tepe’de yaptırılan Kayakla Atlama Kuleleri önündeki Erzurum- Bingöl karayolu başta olmak üzere birçok karayolunu nehire çevirdi. Otomobillerin büyük bir bölümünün motoru, suya girince stop etti. Ev ve işyerlerinin bodrum katları ile birinci katları da taşkına uğradı.

Merkez Palandöken İlçesi’nde istinat duvarının yıkılması sonucu Musa Seven’e ait evin duvarları yıkıldı. Bisikletiyle gezmeye çıkan ve sel sularına yakalanan bir genç ise çevredekilerin yardımıyla bisikletini sudan çıkardı. Evine gitmek isteyen bir çocuk da sel sularında kurtulmak için bahçenin duvarına çıkıp uzun bir süre bekledi. Çocuğu bölgede çalışan bir görevli sırtına alarak güvenli bir yere götürdü.

Sel sularına hızla giren bazı otomobil sürücüleri ise direksiyon kontrolünü kaybettiği için hasarlı kazaya neden oldu. Suyla dolan ana caddelerde girerek yürümek zorunda kalan yayalar ise yaşadıkarına gülerek tepki gösterdi.