BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  SEÇİM

Yarım kalan darbeyi tamamlama planı!

Star'ın haberine göre HSYK seçimlerinde oy verecek 13 bin hakim ve savcıyı ablukaya alan cemaat, Erdoğan'ı Köşk'ten indirme planı yapıyor.

Abone ol

Star gazetesinin haberine göre, HSYK seçimlerinde oy verecek 13 bin hakim ve savcıyı ablukaya alan cemaat, destek alabilmek için tehdit ve şantaj kartını kullanıyor.

Cemaat, HSYK seçimlerini alıp, kaçırdığı dosyalar üzerinden darbeye hazırlanıyor. Cemaat, Başbakan Erdoğan için de Köşk'e çıksa bile vatana ihanet davası açıp hapse atmayı planlıyor. Yargı içinde de 3 bin cemaat mensubu hakim ve savcı var.

'YARIM KALAN DARBEYİ TAMAMLAYACAĞIZ'

İşte Star gazetesinin ilginç haberi:
17 ve 25 Aralık darbe girişimleri yarım kalan paralel yapı, HSYK seçimlerini kazanarak yarım kalan yargı darbesini tamamlama planları yapıyor. Paralel yapıya yakın hakim ve savcılar, HSYK seçimi öncesi sıkı bir örgütleme çalışması başlattı. “Yarım kalan darbeyi tamamlayacağız. Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı koltuğundan alıp hapse yollayacağız” diyen paralel yapının yargı içindeki uzantıları, kendilerinden olmayan hakim ve savcıların oyunu almak için adliye adliye gezerek, “Bize oy vermezseniz yerinizden olursunuz. Kasetleriniz ortalığa dökülür” baskısı yapıyor.

TEK GÜNDEMLERİ HSYK SEÇİMİ

Yargı içindeki paralel uzantıların şu günlerdeki tek gündemi Ekim ayında yapılacak olan HSYK üye seçimleri. Geçtiğimiz günlerde Yargıtay Başkanlık Kurulu seçimini kazanan paralel yapının şimdiki hedefi HSYK seçimlerini almak ve yarım kalan yargı darbesi girişimlerini tamamlamak. Uzun zamandır çalışmalar yapan paralel yapının Türkiye genelinde oy kullanacak 13 bin hakim ve savcıyı baskı baskı altına aldığı konuşuluyor.

YARGITAY'DA 174 CEMAAT MENSUBU ÜYE VAR

Paralel yapının geçtiğimiz günlerde yapılan Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu seçimini sosyal demokrat üyelerin desteğiyle kazandığı belirtildi. 370 kişiden oluşan Yargıtay’da yaklaşık 174 paralel yapıya yakın üye olduğu kaydedildi. Kurul seçiminde 194 oy ile seçim kazanıldığından aylardır çalışma yapan paralel yapının gerekli olan 20 oyu da YARSAV’a yakın üyelerden alarak tamamladığı öne sürüldü.

YARSAV'LA NASIL İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

YARSAV üyelerine “Başbakan diktatör ve hepinizi yok edecek. Bize oy verin Başbakanı ve kabineyi ele geçirelim” diye oy vermeye ikna ettikleri kaydedildi. Birinci Kurul’un, hangi dairenin hangi dava dosyalarına bakacağına karar veren en kilit birim olması bu açıdan önem taşıyor.

AMAÇ ESKİ DOSYALARI YENİDEN AÇMAK

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’ndaki bu zaferlerinin ardından rahat bir nefes alan paralel yapının buradaki hedefinin “Balyoz, Ergenekon, 17-25 Aralık, Askeri Casusluk ve KCK davalarını yeniden eski sisteme döndürmek. Çözüm sürecini baltalamak ve toplumun birçok kesimini hükümete karşı isyana teşvik etmek. Böylece oluşacak kaos ortamından istifade edilerek başta Başbakan olmak üzere toplumun birçok kesimine operasyon yapmak” olduğu öne sürüldü.

TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKMAYACAĞIZ

Paralel yapının Yargıtay’daki bu kalesini sağlama aldıktan sonra şimdi de HSYK seçimleri için var gücüyle çalışmalarına hız verdiği öğrenildi. “HSYK seçimini aldıktan sonra taş üstünde taş bırakmayacağız” diyen paralel yapının yargı içindeki uzantılarının, “Yarım kalan darbeyi bu kez tamamlayacağız” dedikleri belirtildi. Buradaki asıl amaçlarının HSYK seçimlerinde zafer elde ettikten hemen sonra İstanbul, Konya, Afyon, Bursa, Sakarya ve Adana’da hazır beklettikleri hakim ve savcılarını derhal kritik yerlere atayarak düğmeye basıp operasyonlar yapmak olduğu belirtildi.

KRİPTO ELEMANLARINI ADAY YAPACAKLAR

HSYK seçimlerini almak için tanınan üyelerinin yerine kriptolu elemanlarını aday göstereceği belirtilen paralel yapının, böylece seçimi daha kolay almayı hedeflediği belirtildi. Milliyetçi, solcu veya tarafsız gibi görünen kriptolu üyeleriyle seçime girecek olan paralel yapının, seçimleri kazandıktan hemen sonra yarım kalan yargı darbesini bitirmek için düğmeye basacağı ifade edildi.

HANGİ HAKİM VE SAVCI HANGİ GÖRÜŞTEN?

HSYK’YI tam kontrol altına alma çalışmaları kapsamında adliye adliye gezen paralel yapıya yakın yargı mensuplarının meslektaşlarına “Başbakan diktatör. Hükümet hepinizi yok edecek. Geleceğiniz ve güvenliğiniz tehdit altında. Bize oy verin kazanın. Bunların hepsini Silivri’de yargılayacağız” diyerek kendilerinden olmayan tarafsız birçok yargı mensubuna baskı yaptıkları kaydedildi. 13 bin hakim ve savcının oy kullanacağı HSYK seçimlerinde 3 bin kişinin paralelci, 3 bin 500 kişinin tarafsız, 1700 kişinin muhafazakar, 2 bin kişinin milliyetçi ve 2 bin kişinin de sol görüşlü olduğu belirtildi.

ERDOĞAN'I KÖŞK'TEN İNDİRME PLANI DA HAZIR

Yargıyı tamamen ellerine geçirdikten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanı olması halinde hakkında 7 Şubat 2012 KCK-MİT soruşturmasını bahane ederek “Vatana ihanet etmek” iddiasıyla operasyon yapıp hapse atma planı yaptıkları belirtildi. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve kabinedeki tüm çalışmaları yargı eliyle denetlemeye hazırlanan paralel yapının bu yüzden HSYK seçimlerine çok önem verdiği ifade ediliyor.

OY VERİN YOKSA KASATİNİZ ÇIKAR

Paralel yapının HSYK seçimlerinden galip çıkmak için sol görüşlü, milliyetçi ve tarafsız olan hakim-savcıları ikna etmek için “Bize oy verin. Yoksa yerlerinizden olursunuz. Kasetleriniz ortaya çıkar” baskısı yaptığı belirtildi. Yargı mensuplarının sosyal buluşma alanı olan www.adalet.org adlı internet sitesini de örgütlenme üssü yapan paralel yapının birçok mensubunun adliyelerde oda oda gezip tehditler savurduğu ve Başbakan’a hakaretler yağdırdığı kaydedildi.

ESKİ SAVCILAR YENİDEN GÖREVE GELECEK

HSYK seçimlerinden galip gelmesi halinde paralel yapının, başta darbeci savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara, Cihan Kansız, Ercan Şafak ve Fikret Seçen gibi isimleri kritik makamlara atayacağı konuşuluyor. 17-25 Aralık yargı darbesi girişimin ardından devletin bile elinde olamayan pek çok bilgi ve belgenin paralel yapı tarafından kaçırıldığı ve HSYK seçimlerinden sonra tekrar kullanılacağı öne sürüldü.