BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  GÜNCEL

Yarım bilet kaç para oldu 2019 yılbaşı bileti fiyatı

2019 yılbaşı için geri sayım başlarken binlerce vatandaş yılbaşı bileti almaya hazırlanıyor. Peki 2019 yılbaşı bilet fiyatları kaç para oldu, yarım bilet fiyatı ne kadara satılacak? 2019 yılbaşı yarım bilet fiyatı 35 lira olacak

Abone ol

2019 yılbaşı bilet fiyatları güncellendi, yeni yılbaşı bilet fiyatları belli oldu. Peki toplam ikramiyenin 70 milyon olduğu büyük yılbaşı piyango çekişi için yarım bilet fiyatları kaç para oldu? 2019 yılı yarım bilet fiyatları 35 liradan satılacak. 

YILBAŞI BİLET FİYATLARI: Yılbaşı yaklaşırken cevabı en çok merak edilen soruya cevap geldi. Milli Piyango İdaresi, Yılbaşı Özel Çekilişi bilet fiyatlarını açıkladı. Buna göre, 'Tam' bilet 70, 'yarım' bilet 35, 'çeyrek' bilet ise 17.5 liradan satılacak. Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye ise 70 milyon lira olarak açıklandı..

YILBAŞI NEDİR: Yılbaşı veya Yeni Yıl bir yılın bitiminin ve yeni bir yıla başlangıcın kutlandığı kültürel bir olaydır. Yıllık takvime sahip kültürler tarafından kutlanır.

31 ARALIK TATİL Mİ: 2018 yılı için yavaş yavaş geri sayım başladı. Hal böyle olunca da özellikle çalışan kesim ve öğrenciler yılbaşı tatili kaç gün ve yılbaşı hangi güne denk geliyor sorularını araştırmaya çoktan başladı bile! 2019 yılında yılbaşı 1 Ocak salı gününe denk geliyor. Yani 31 Aralık pazartesi gecesi yeni yılı karşılayacağız ve 1 Ocak salı günü tatil olacak. Peki 31 Aralık pazartesi okullar tatil olacak mı, devlet memurları 31 Aralık'ta tatil mi yapacak? Bu konuda henüz resmi bir bilgi yok. Eğer 31 Aralık pazartesi günü tatil olursa yılbaşı tatili haftasonu ile birlikte toplam 4 güne çıkmış olacak. 

Türkiye dahil Gregoryen takvim’inin kullanıldığı birçok ülkede yılın ilk resmi günüdür. Bir hıristiyan bayramı olan ve İsa’nın doğuşunu kutlayan Noel’den tamamen ayrı olarak kutlanır. Ancak bazı ülkelerde Noel ve Yılbaşı tatilleri birleştirilir. Sanılanın aksine ağaç süsleme ve hediyeleşme gibi aktiviteler yılbaşında değil, Noel’de gerçekleştirilir.

1 Ocak: Türkiye dahil, çoğu ülke tarafından kullanılan Miladi takvime göre yılın ilk günü.

Hicri Takvimde yılbaşı Muharrem ayının 1’inde gerçekleşir. Hicri Takvim 12 kameri aya göre düzenlendiğinden 354 güne denk gelir, dolayısıyla Miladi takvime göre yılbaşı her yıl 11 gün önce gerçekleşir. Böylece 2008 yılında Miladi yıl boyunca Hicri takvimde iki adet yılbaşı gerçekleşmiştir.

Roşaşana (İbranice yeni yıl): Musevi yılbaşıdır. Hamursuz Bayramı’ndan 163 gün sonra kutlanır.

Doğu Ortodoks Kilisesi’nde yılbaşı (İsa’nın sünnet yıldönümüne de denk gelen) 14 Ocak’da kutlanır (Jülyen Takvimine göre 1 Ocak). Ancak en büyük 12 Doğu Ortodoks Kilisesinin sekizi, iki tarihin aynı güne geldiği Güncellenmiş Jülyen Takvimini benimsemiştirler (Bulgaristan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Mısır, Polonya, Romanya, Suriye, Türkiye ve Yunanistan). Gürcistan, İsrail, Rusya ve Sırbistan Ortodoks Kiliseleri ise Jülyen Takvimi kullanmaya devam ederler.

Çin yılbaşı her yıl ilk kameri ayınının yeni Ay gününde kutlanır, ki bu da kabaca ilkbahara denk gelir. Tam tarihi, Miladi takvime göre 21 Ocak ile 21 Şubat arasına düşer. Çin’de yılın en önemli bayramı konumundadır.

İran takviminde yılbaşı Norous (Nevruz) olarak anılır ve ilkbaharın başında kutlanır (20 veya 21 Mart).

Tayland, Kamboçya ve Laos’da yılbaşı 13 Nisan’dan 15 Nisan’a kadar kutlanır. Özellikle Tayland’da bu kutlama su dökerek gerçekleşir.