BIST 9.807
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.432,29
HABER /  DÜNYA

Yarım asırdır yatağa mahkum

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde 1966 yılında askerlik görevini yaparken geçirdiği trafik kazasında yaralanıp yatağa mahkum kalan İnegöllü gazi, ...

Abone ol

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde 1966 yılında askerlik görevini yaparken geçirdiği trafik kazasında yaralanıp yatağa mahkum kalan İnegöllü gazi, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
7 ay önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçirdiği ameliyatın ardından iki ay İnegöl Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımında kaldıktan sonra, ‘Evinde bakılabilir’ denilerek taburcu edilen gazi Hasan Güneş, Ankara GATA’ya sevk edilmesi için yetkililerden destek istedi. Eşi Hafize Güneş’in felçli ve kanser hastası olması sebebiyle komşuları ve akrabalarının gayretiyle bakımı güçlükle yapılan 68 yaşındaki Hasan Güneş, tedavi görüp en azından tekerlekli sandalye ile hayata tutunmak istiyor.
Gazi Hasan Güneş, “1968 yılında Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde vatani görevimi yaparken komutanım beni görevlendirdi. Eleşkirt’ten Ağrı merkeze giderken askeri araç kaza yaptı. Ben aracın altında kalarak yaralandım. Beni İranlılar kurtarmış. Yapılan ameliyatlara rağmen yürüyemedim. Kazanın ardından yatalak oldum. Tedavi oldum ama bir netice vermedi. 7 ay önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyat oldum. Yaralarım geçmiyor” dedi.

YATALAK GAZİNİN TEKERLEKLİ SANDALYE HASRETİ
Kendisine sağlık hizmeti verilmediğini iddia eden Güneş, “Bana sağlık hizmeti gelmiyor. Paramla yaptırıyorum. Devletin verdiği maaşla sağlık hizmeti yaptırıyorum. İki ay boyunca İnegöl Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gördüm. Tedavinin ardından beni eve gönderdiler. Benim GATA’ya sevk edilmem için çalışma yapıldı. GATA’da yer olmadığını söylediler. Benim bir gazi olarak GATA’da tedavi görmem lazım. Orada imkanlar daha çok. Orada tedavi görürsem hiç olmazsa tekerlekli sandalye ile hayatımı sürdürürüm. Tek arzum GATA’da tedavi görmek. En son çarem orası” diyerek, bu konuda yetkililerden yardım istedi.
Gazinin eşi Hafize Güneş ise, “Çocuğumuz yok. Yakın akrabalarımız ve komşularımız bize yardım ediyor. Ben de çok ameliyat geçirdim. Belden altım felç oldu. Kanser hastasıyım. Bakıcı bile gelmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yemek yapamıyorum. Ablam geliyor, bazen yemek yapıyor. Tek arzum kocamın tedavi görmesi. O iyi olsun, ben de yavaş yavaş iyi olurum inşallah” diyerek yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediklerini kaydetti.
(İHA)