BIST 9.590
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.475,25
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay'dan işçiye kötü haber 'Olağan akışa aykırı'

Tam 18 yıl çalıştığı işyerinde sözleşmesi feshedilen bir işçi bu süre zarfında sadece 23 gün yıllık izin kullandığını öne sürüp geri kalan izinlerin ücretini istedi. Ancak işçiye olumsuz cevap Yargıtay’dan geldi.

Abone ol

18 yıl boyunca bir iş yerinde çalışan işçi sözleşmesinin fesh edilmesi ile soluğu İş Mahkemesi’nde aldı. Yerel mahkemenin kararını Yargıtay’a götüren işçi buradan da istediği sonucu alamadı. 18 yılda sadece 23 gün yıllık izin kullandığını, geriye kalan 294 günlük iznin parasını da isteyen işçiye olumsuz haber geldi. Yüksek mahkeme, 18 yıldır aynı iş yerinde çalışan işçinin, sadece 23 gün yıllık izin kullanmasını hayatın olağan akışına aykırı buldu. Ancak bu karar kesinlikle işçinin yıllık izinlerinin yandığı anlamına gelmiyor.

PATRON İSPATLAMALI
Konu ile ilgili açıklama yapan Avukat Arabulucu Burcu Mete,: “İşçi ve işverenden kaynaklanan alacak davalarında fazla mesai haricindeki alacakların ispat yükü işveren üzerindedir. Bu sebeple işverenin, işçilere yıllık izin kullandırdığını imzalı izin defteri veya eşdeğer bir belge ile kanıtlaması gerekiyor. Aksi halde işçi bu izinleri kullanmış olsa dahi işveren ispat yükümlülüğünü yerine getiremediğinden mahkemece işçi lehine yıllık izin ücreti alacağı hükmedilir.”