BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay'dan Erol Aksoy'a kötü haber!

Yargıtay Başsavcılığı, Erol Aksoy’un davasının zamanaşımına yakın olduğu uyarısı yapıp, 12.5 yıllık hapis cezasına onama istedi.

Abone ol

Yargıtay'dan Erol Aksoy kötü haber

Yargıtay Başsavcılığı, batık bankacı Erol Aksoy’un davasının zamanaşımına yakın olduğu uyarısını yaptı. Hapis kararının onanmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Temmuz’daki duruşma öncesinde Yargıtay 7. Ceza Dairesi’ne gönderdiği tebliğnamede hapis cezasına onama isterken, batık bankacı Erol Aksoy’un davasının zamanaşımına yakın olduğu uyarısını yaptı.
Zamanaşımına oynayan İktisat Bankası’nın eski patronu batık bankacı Erol Aksoy’un temyiz duruşması öncesinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 7. Ceza Dairesi’ne gönderdiği tebliğnamede davanın zamanaşımına yakın olduğu uyarısında bulundu.

EROL AKSOY ZAMAN AŞIMINA OYNUYOR

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 1.2 milyar doları zimmetine geçirdiği günden bu yana 13 yıl geçmesine karşın 1 gün bile hapis yatmayan Erol Aksoy’a 9 Ekim 2013’te 12.5 hapis cezası vermişti. Bu kararın ardından batık bankacı Erol Aksoy kararı Yargıtay’a götürmüş ve temyiz duruşması için 2 Temmuz tarihi verilmişti.

12.5 HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Tıpkı diğer batık bankacılar gibi oyamala taktiği uygulayan Aksoy için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yargıtay 7. Ceza Dairesi’ne gönderdiği 7 Nisan 2014 tarihli tebliğnamede “Zamanaşımı yakın” notu dikkat çekti. Başsavcılık, Erol Aksoy’un 12.5 yıl hapis ve para cezasının onanmasını talep etti.


TEMYİZ TALEBİ KABUL EDİLİRSE EROL AKSOY DA KURTULACAK

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu uyarıyı yapmasının elbette hayati bir önemi var. Yargıtay 7. Ceza Dairesi temyiz talebini redderse Erol Aksoy’a 12.5 yıllık hapis yolu görünecek ve devleti milyarlarca zarara uğratan batık bankacının oyalama taktikleri boşa çıkmış olacak. 
Ancak Yargıtay 7. Ceza Dairesi’nin, talebi kabul edip kararın yeniden gözden geçirilmesini istemesi halinde ise zamanaşımı için Erol Aksoy’a gün doğacak. Zira zaten 13 yıl önce işlenmiş zimmet suçunun taraflarının da hayli kalabalık olduğu düşünüldüğünde kararın yeniden görüşülmesi demek aynı zamanda da Aksoy’un zamanaşımı taktiğiyle işlediği suçlardan kurtulması anlamına gelecek.

ZAMANAŞIMI SÜRESİ 2015'TE DOLUYOR

Nitekim yapılan hesaplamalara göre İktisat Bankası’nda işlenen zimmet suçlarının son tarihi Aralık 2000’e işaret ediyor. Bu tip davalarda da en fazla 15 yıllık zamanaşımı süresi olduğu düşünüldüğünde Aksoy’un Aralık 2015’e kadar vakti olduğu ortaya çıkıyor. Mahkemenin yeniden dosyayı incelemesi ve karara bağlaması için 1.5 yıldan az bir süresi kalıyor. Hal böyle olunca da batık bankacı Erol Aksoy için ‘kurtuluş’un yolu açılmış oluyor.