BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay Başkanlığı'na üç aday

Yargıtay Büyük Genel Kurulu yaklaşık bir ay içinde iki önemli seçim yapacak.

Abone ol

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'ın 5 Mayıs, Başkanvekili Erdal Sanlı'nın ise 26 Nisan'da emekliye ayrılmaları nedeniyle Yargıtay Büyük Genel Kurulu yaklaşık bir ay içinde iki önemli seçim yapacak.

Birinci başkanlık için 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan, 3.Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel ve 5. Ceza Dairesi Başkanı A.Ceylani Tuğrul'un adaylığı öne çıktı.

Salt çoğunlukla seçilecek

Yasaya göre Yargıtay Birinci Başkanı seçilebilmek için en az 4 yıl Yargıtay üyesi olunması gerekiyor. Ali Alkan 1997'de, Ahmet Ceylanı Tuğrul 2000 ve Kemalettin Yüksel ise 2007 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay 1.Başkanları Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nun üye tamsayısının salt çoğunluğu, gizli oy ve 4 yıllığına seçiliyor. Yargıtay Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Erdal Sanlı da 26 Nisan'da yaş haddinden emekli olacak. Yeni Başkanvekilliği için Yargıtay'da 23.Hukuk Dairesi Başkanı Mahmut Bilgen'in ismi geçiyor. HSYK'da da önemli bir değişiklik olacak. Görevi 6 Mayıs 2012'de dolacak olan HSYK 2. Dairesi üyesi Ali Suat Ertosun'un yerine yedek üye Ulvi Yüksel gelecek. Ertosun, Yargıtay'daki görevine yeniden dönecek.

17 üyenin yeri değişti

Öte yandan Yargıtay 1.Başkanlık Kurulu 17 Yargıtay üyesinin görev yerini değiştirdi.Değişikliğin, dairelerin yoğun iş yükü, üye sayısı ihtiyacı ve kıdemli üye ihtiyacını gözeterek yapıldığı bildirildi.