BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  GÜNCEL

Yargıda yine şarbon paniği

Ankara Posta İşleme Merkezi’nde, Amerika’dan Danıştay Başkanı Birden’e gönderildiği belirtilen zarftaki toz herkesi ayağa kaldırdı.

Abone ol
Ankara Posta İşleme Merkezi’nde, Amerika’dan Danıştay Başkanı Birden’e gönderildiği belirtilen zarftaki toz herkesi ayağa kaldırdı. Toz laboratuvara gönderildi, 8 işçi karantinaya alındı. Akşam saatlerinde tozun şarbon olmadığı ortaya çıktı. PTT Genel Müdürü Tural, “Manyağın biri, paranoya yaratmak için Amerika’dan tebeşir tozlu zarf göndermiş” dedi

Ankara Posta İşleme Merkezi’ndeki tasnif sırasında açılan bir zarftan “şüpheli toz” çıktı. Danıştay Başkanı Mustafa Birden adına gönderildiği belirtilen bir zarftan tasnif sırasında toz dökülmeye başladı. Durumdan kuşkulanan görevliler olayı polise bildirdiler. 8 personel hastaneye, toz inceleme için Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi laboratuvarlarına gönderildi.

İnceleme sonucunda tozun şarbon olmadığı belirlendi. PTT Genel Müdürü Osman Tural sert tepki göstererek “Manyağın biri, paranoya yaratmak için Amerika’dan tebeşir tozlu zarf göndermiş. Bunu ilk kez yaşamıyoruz. Arkadaşlarımız her tür riske karşı üzerine düşeni yapıp emniyete ve ilgililere haber vermiş” dedi. Tural, olayı şöyle anlattı: “Tasnif sırasında bir arkadaşımız elindeki zarfı yere düşürünce ortalığa bir miktar beyaz toz saçılmış. Arkadaşlarımız şüphelenince emniyete ve Hıfzısıhha’ya haber vermişler. Bu zarf normal büyüklükte ve kayıtlı dediğimiz türden bir gönderi. Amerika’dan gönderilmiş. Aslında tozun tebeşir tozu olduğu düşünülüyor. Arkadaşlarımız da bu tür şeylere alışık ama eğitimleri gereği ilgililere haber vermeleri gerekiyor. Onlar da bunu yapmışlar. Birilerinin paranoya yaratmak için başvurduğu bu tür girişimlere alıştık.”

Genel Müdür Tural, zarfın Danıştay Başkanı Birden adına gönderildiği iddialarına, “Zarfa yetkililer el koydu. Ben zarfı görmedim” diyerek yanıtladı.

Şüpheli zarflar hep ABD’den gönderilmiş

Danıştay Başkanı Mustafa Birden’e Amerika’dan gönderilen ve içinden şüpheli toz çıkan zarf, son iki yıldır yargıya yönelik gerçekleştirilen benzer olayları akıllara getirdi. Panik yaratıcı zarf gönderilen yargı mensuplarının ortak özellikleri kamuoyunun gündemine hükümetle girdikleri ihtilaflı konularla gelmeleri. Şüpheli zarflarının buyük çoğunluğunun ABD’den gönderilmesi de ayrıca dikkat çeken bir konu. Zarf terörüne maruz kalan ilk yargı mensubu eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu olmuştu. Eminağaoğlu’ndan sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi Ali Suat Ertosun, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Danıştay 5. Daire Başkanı Salih Er, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz “şüpheli toz dolu zarf” gönderilen yargı mensupları oldu.