BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18

Yardımsever olmak mutluluğu getirir…

Eski zamanlarda bir kral, saraya giden yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş...

Eski zamanlarda bir kral, saraya giden yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş ve insanların tepkilerini öğrenmek istemiş. Ülkenin en zengin tüccarları, en tanıdık kervancıları, saray görevlileri birer birer gelmişler ve hepsi kayanın etrafından dolaşıp saraya girmişler. Bazıları ise kralı eleştirmiş:

"Yolun ortasında bu kayanın ne işi var.  İnsanların hayatını zorlaştırmaktan başka hiçbir şeye yaramıyor. Kral da bir şey yapmadan tahtında oturuyor" demişler.

Sonunda bir köylü gelmiş. Saraya meyve ve sebze getiriyormuş. Sırtındaki küfeyi yere indirmiş ve oldukça ağır olan kayayı kenara itmeye çalışmış. Sonunda kan ter içinde kalmasına karşın, kayayı yolun kenarına çekmeyi başarmış. Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereymiş ki, kayanın bıraktığı çukurda bir kese ve bir not görmüş. Merakla keseye bakmış. Kesenin içinde altınlar varmış. Notta ise şunlar yazıyormuş: "Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir."

*

Yukarıdaki hikayenin kıssasına gelelim. Hayat bizi kimi zaman 'bananeci' olmaya iter. Bu zamanlarda yukarıdaki hikayeyi aklımıza getirmeli ve yardımseverlikten vazgeçmemeliyiz.

Hiçbir menfaat beklemeden yaptığımız yardımların sonucunda, hayal dahi edemeyeceğimiz şeylerle mükafatlandırılabiliriz. Kaldı ki, yukarıdaki mükafat sadece dünyevi. Bir de işin manevi tarafını düşünürsek, yardımsever olmak büyük bir mutluluk kaynağı olacaktır.

Yolda giderken bir çivi görürsünüz ve birisinin ayağına batmasın diye onu yerden alırsınız. Yaptığınız şeyi küçük görmeyin sakın. Ne demişler: “Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir ülkeyi kurtarır.”

***

Çubuk tarçın…

Çubuk tarçın ile ilgili sizlere önemli sayılabilecek bir bilgi vermek isterim. Bildiğiniz gibi çubuk tarçın birçok kişi tarafından sıkça kullanılıyor.

Hem içerisine konulduğu içeceklere farklı ve hoş bir aroma katması, hem şeker kullanmayanların şeker niyetine kullanması, hem de (gereğinden fazla tüketilmemesi halinde) son derece yararlı olması sebebiyle…

Ancak sizlere küçük bir uyarım olacak. Çubuk tarçınları içeceklerinize atmadan önce kırıp tarçının içine bakınız. Çünkü rulo halinde olmasından ötürü iç kısımları nemli kalabiliyor ve küflenme olabiliyor. Küflenmenin olmadığından emin olun ve içeceğinize öyle atın. Tarçının faydalarından yararlanayım derken, boş yere küflü besin tüketmiş olmayın.

***

Birbirinden güzel sözler…

- “Seni sınırlayabilecek tek şey kendi yarattığın duvarlardır.”

Ne de güzel bir söz. Eğer kendi duvarlarımızı aşabilirsek, yapamayacağımız hiçbir şey yok. İnsanların başaramayacağınızı söylemelerine aldırmayın. Ancak daha öncesinden siz başaracağınıza inanın. Kendinize hayali duvarlar ve engeller örmeyin.

- “Yetenek çok çalışmadığı zaman, çok çalışmak yeteneği alt eder.”

Yapmayı istediğiniz bazı konularda çok yetenekli olmayabilirsiniz. Herkes üçüncü seferde yaparken siz dördüncüde dahi yapamayabilirsiniz. Ancak pes etmeyin. Çok çalışarak başaracaksınız. Sınavlar, işler ve daha birçok şey sizi korkutmasın. Üstesinden geleceğinize inanarak üzerine öyle emin adımlarla gidin ki, onlar sizden korksun.

- “Bir amaç için çalış, alkış için değil. Kendini ifade etmek için yaşa, başkalarını etkilemek için değil. Varlığının fark edilmesi için çabalama, sadece yokluğunun hissedilmesini sağla.”

Bir amaç için değil sadece alkış için çalışanlara ve sırf başkalarını etkilemek için çabalayanlara selam olsun!..

- “Kimse birbirinden ırkı, dini vb. yüzünden nefret ederek doğmaz. Nefret etmek öğrenilir. O zaman sevmek de öğrenilebilir. Çünkü sevmek insan kalbine nefretten daha doğal gelir.”

***

Çocuklar Duymasın hakkında...

Çocuklar Duymasın dizisinin bir bölümünde FETÖ'nün bir kitabı kitaplığa konulmuş. Bunun bilinçli yapıldığını düşünmüyorum. Ancak yine de dikkat edilmeliydi. Önemli bir hata maalesef. Tekrarlanmaması dileğiyle...

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın…