BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  DÜNYA

Yardımı değil İsrail'i seçti!

ABD’li aktris Scarlett Johansson işgal altındaki Batı Şeria’da üretim yapan SodaStream isimli İsrailli bir şirketin reklamında oynadıktan sonra gelen tepkiler üzerine Oxfam adlı yardım kuruluşundaki görevinden ayrıldı.

Abone ol

Oxfam’ın İyi Niyet Elçisi olan aktrisin, işgal altındaki Filistin topraklarında üretim yapan İsrailli meyve suyu makinesi firmasının reklam yüzü olması Filistinlilerin tepkisini çekmişti.

Tepkilerin ardından aktrisin sözcüsü önceki gün bir açıklama yaparak, "Aktris, sekiz yılın ardından Oxfam’daki elçilik görevine son vermeyi kararlaştırdı. Johansson ve Oxfam boykot, yatırımları çekme ve yaptırım uygulanması konusunda büyük bir fikir ayrılığına düştü." dedi.

Uluslararası hukuk tarafından yasa dışı görülen yerleşim bölgeleriyle ticari ilişkilere karşı çıkan yardım kuruluşu ise Johansson’un elçilik görevini bırakma kararını kabul ettiklerini açıkladı.

Oxfam, "Kuruluşumuz elçilerimizin bağımsızlığına saygı duymakla birlikte, Johansson’un SodaStream şirketinin reklamını yapması Oxfam’a dünya elçiliği görevi ile çelişmektedir. Yerleşim bölgelerinde faaliyet gösteren bu tür şirketlerin, desteklemeye çalıştığımız Filistinli toplumun daha da yoksullaşmasına ve haklarının inkârına neden olduğu kanısındayız." denildi.

basliksiz-2.20140131150034.jpg