BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.433,18
HABER /  DÜNYA

Yardımcı pilot uçağı kaçırdı SON DAKİKA

Etiyopya havayollarına ait Addis Ababa Roma seferini gerçekleştiren ET 702 uçuş numaralı bir yolcu uçağı İsviçre'nin Cenevre kentine kaçırıldı. Cenevre havaalanı bir süreliğine uçuşa kapatıldı.

Abone ol

ETİYOPYA'dan İtalya'ya uçmakta olan Etiyopya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı yardımcı pilot tarafından kaçırıldı. Uçak İsviçre'nin Cenevre kentine indirildi. Yardımcı pilot, siyasi sığınma talebinde bulunurken, yolcular güvenli bir şekilde tahliye edildi.

İsviçre basını, İsviçre'den siyasi sığınma talebinde bulunan yardımcı pilotun, uçağın pilotunu tuvalete kilitledikten sonra uçağı kaçırdığını iddia etti.

Uçak, Cenevre Havaalanı'na indikten sonra yardımcı pilotun bir ip yardımıyla kokpit penceresinden sarkarak aşağıya indiği ve polise teslim olduğu belirtildi.

"AMACI İSVİÇRE'YE SİYASİ SIĞINMADA BULUNMAK"

Yardımcı pilot, İsviçre polisine teslim olduktan sonra şeke eden gerçeği açıkladı. Cenevre Havaalanı yetkilileri, uçağı yardımcı pilotun kaçırdığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "amacı İsviçre'ye siyasi sığınmada bulunmaktı" denildi.

İsviçre polisi, 1983 doğumlu olan yardımcı pilotun, Etiyopya'da yargılanmaktan korktuğu için uçağı kaçırdığını ve siyasi sığınma talebinde bulunduğunu açıkladı.

Görgü tanıkları, uçaktaki yolcuların güvenli bir şekilde tahliye edildiğini ve güvenlik görevlilerinin uçakta arama yaptığını belirtti.

Olay nedeniyle Cenevre Havaalanına yönelik uçuşların iptal edildiği veya başka havaalanlarına kaydırıldığı belirtildi.

Uçakta 200 yolcu ve mürettebat olduğu açıklandı.