BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.487,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yardım kolisinden CHP'li Haberal çıktı

AK Parti'yi kumanya dağıtmakla suçlayan CHP'nin bir adayı da bakın neler dağıtmış!

Abone ol

CHP’nin Zonguldak ve köylerinde, içinde Mehmet Haberal'ın broşürlerinin de bulunduğu çeşitli gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri dağıttığı ortaya çıktı. 

Zonguldak’ın Keller köyü sakinleri, CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Haberal’in broşürlerinin de içinde yer aldığı yardım paketlerinin dağıtılmasına tepki gösterdi. Karaman beldesine bağlı Keller köyü sakinleri, seçime az bir süre kalması ile CHP’li partililerin yardım paketleri dağıtmasını eleştirdi. Sadakanın fakirlere verildiğini belirten köylüler, Mehmet Haberal’in yardım paketlerinin liste ile belirlenen maddi durumu iyi olan sakinlere dağıtıldığını ileri sürdü. 

Evine yardım paketi gelen vatandaşlardan Keller köyü sakinlerinden Sabahattin Bozdoğan, “Makarna, un, yağ, toz şeker, salça, kuru fasulye, çikolata ve makarna gibi gıdaların arasından Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’in broşürü çıktı. AK Parti’yi Ramazan ayında gıda yardımı yapıyor diye eleştirenler, şimdi de seçime günler kala kendileri yardım yapıyor.” dedi.

"KOLİLERİ TESLİM ETMEYİ DÜŞÜNMÜŞ"

Bozdoğan, CHP’lilerin kapısına bıraktığı yardım kolisini, geri teslim etmeyi bile düşündüğünü söyledi. Öte yandan köyde yaşayan ve esnaflık yapan Mehmet Dökel, şunları söyledi: 

“Ramazanlarda yardım yapanlara tepki gösterenler şimdi kendileri yardım yapıyorlar. Ben köyün Çavuşlar Mahallesi'nde oturuyorum. Dün akşam bizim köye gelip, ellerinde listelerle belli noktalara kumanyalar dağıtıldı. Köy halkı olarak biz bu işten çok rahatsız oluyoruz. Çünkü Ramazan ayında devlet halka kumanya dağıtırken AK Parti kumanya dağıtıyor diye bağıranlar şu anda seçime 3 gün kala niye halkın duygusuyla oynayıp kumanya bırakıyor? O zaman halkı rencide ediyorlardı. Muhtarın bu işten haberi bile yok. Üstelik belirli noktalara ve ihtiyacı olmayanlara dağıtılıyor. İnsanları rencide ediyorlardı, şimdi kendileri niye bunu yapıyor? Köy halkı bundan rahatsız, sadaka fakire dağıtılır, bunlar fakire de dağıtmıyor.”

Evine kumanya bırakılanlardan Ziya Çevik isimli vatandaş da, şunları söyledi: “Bunu CHP bırakmış. Dün ikindi vaktinden sonra bırakmışlar. Bildiğim kadarıyla bu köyden 15 kişiye bırakmışlar. Birçok evde var.”