BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,57
HABER /  GÜNCEL

Yarbay İlker Çelikcan şehit olmasaydı...

Hakkari Dağlıca'da PKK pususunda şehit olan Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker şehit olmasaydı generalliğe kadar yükselebilirmiş.

Abone ol

Hakkari Dağlıca'da PKK pususunda şehit olan Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Ağustos'ta yapılan Yüksek Askeri Şura'da 'yarbaylığa' yükselmişti.

Çelikcan, bu hain pusuda şehit düşmeseydi Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hangi kademeye kadar çıkabilirdi? Bu sorunun yanıtını Emekli Orgeneral Necati Özgen verdi.

Kara Harp Okulu'ndan 1959 yılında mezun olan, Doğu'da ve Güneydoğu'da görev yapan Özgen, "O bölgede üç yıl görev yaptım. Dağlıca taburu için bir dönem kaldıralım, kaldırmayalım tartışmaları yaşandıysa da kaldırılmaması kararı alındı. Çünkü Dağlıca hem Terör örgütü hem de Irak'ın hemen yakını olduğu için 'kritik' bir yer. Kritik yere de 'kıymetli' subay gönderilir. Çelikcan da 'kıymetli' olmalı ki öyle bir yere tabur komutanı olarak gönderilmiş" dedi.

31216082.jpg

Özgen, kurmay subay tabur komutanı olamaz diye bir kural bulunmadığını vurgulayarak, "Ben de Türk Silahlı Kuvvetlerin'in ilk kurmay tabur komutanlarından biriydim. Özel harpçi, değerli, geleceği parlak bir subayımızmış Çelikcan. Elim vak'a başına gelmeseymiş, generalliğe, paşalığa kadar yükseleceği açıkmış. Çok üzgünüm" diye konuştu.

3 YIL ERKEN TERFİ ETMİŞTİ

Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, 3 yıl erken terfi etmişti.

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU, ŞEHİT YARBAY’ IN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Mevkii'nde terör örgütünün hain saldırısında 15 askeri ile şehit düşen Kurmay Yarbay İlker Çevikcan'ın, Bursa'da yaşayan ailesini ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, Şehit Yarbay için bugün yapılması planlanan cenaze töreninin, Van'daki törenlerin uzaması nedeniyle yarın yapılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bugün Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile Dağlıca Bölgesi'nde şehit düşen Kurmay Yarbay İlker Çevikcan'ın, ailesini ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler öğle saatlerinde Şehit Yarbayın'ın Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi'nde oturan annesi Fatma ve babası Niyazi Çevikcan'ın evine geldi. Bakan Müezzinoğlu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, bugün son yolculuğuna uğurlanması planlanan Şehit Kurmay Yarbay İlker Çevikcan'ın cenaze töreninin, Van'daki törenlerin uzaması nedeniyle, yarın Mihraplı Camii'nde öğleleyir kılınacak cenaze namazı ardından Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitliğine defnedileceğini açıkladı.