BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,84
ALTIN 2.429,38
HABER /  GÜNCEL

Yaralılar uçakla Türkiye'ye getirildi

Somali’den yaralıların nakli için 16 kişilik bir ekip görevlendirildi. Ekipten bir kısmı nakli mümkün olmayan hastaların tedavisi için Somali’de kalacak. 35 yaralı ise yakınlarıyla birlikte Türkiye’ye getirildi

Abone ol

Somali'nin başkenti Mogadişu'da 231 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda yaralanan 35 kişi ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.

Somali’de yaşanan terör saldırısının ardından dün gece Sağlık Bakanı Ahmet Demircan kalabalık bir heyetle Somali’ye gitti.

Bugün sabah saatlerinde Mogadişu’da Somali Başbakanı Hassan Ali Kheire ve Sağlık Bakanı Fawziya Nur ile görüşen Bakan Demircan, terör saldırısından duyduğu üzüntüyü belirterek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Daha sonra yaralıların çoğunluğunun bulunduğu Sağlık Bakanlığı’na bağlı Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesine geçerek yaralıları ziyaret etti. Yaralıların durumuyla ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldı.

AKDAĞ AÇIKLAMA YAPTI
 
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

35 yaralının 7,5 saatlik yolculuğun ardından Somali'den Türkiye'ye getirildiğini açıklayan Akdağ, "35 yaralı ve yanında 34 refakatçiyi sağ salim ülkemize tedavi etmek amacıyla getirdik. Bu yaralılardan 13'ü ağır yaralı, yanıklı vakalar, kafa tramvası yaşayanlar var. Bunlara nispeten daha hafif yaralı olanlar da var. Sağlık ekiplerimiz ve Kızılay'dan değerli arkadaşlarımız canla başla 7,5 saatlik yolculukta uçağı adeta bir yoğun bakım alanına çevirerek yaralıları sağ salim Türkiye'ye getirmeyi başardılar" dedi.