BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Yaralı Peşmergeler Diyarbakır’da

Kuzey Irak’ın Musul kenti ile Sincar bölgesi arasında Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) örgütü ile girdikleri çatışmada yaralanan 4 peşmerge ted...

Abone ol

Kuzey Irak’ın Musul kenti ile Sincar bölgesi arasında Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) örgütü ile girdikleri çatışmada yaralanan 4 peşmerge tedavi için Türkiye’ye getirildi.
IŞİD’in Suriye üzerinden Musul’a girmesi ve ardından Kürt bölgesine doğru ilerlemesinin üzerine Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne bağlı peşmerge güçleri tarafından bölgede güvenlik şeridi oluşturuldu. Musul’u ele geçiren IŞİD’in Erbil istikametine doğru ilerlemesini engellemek için hazırlıklarını yapan peşmerge birlikleri ile IŞİD arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar sürüyor. Önceki gün Musul ile Sincar arasında kalan bir bölgede IŞİD ile yaşanan çatışmada yaralanan 4 peşmerge Irak’a ait ambulanslarla Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Habur Sınır Kapısı’nda hazır bekleyen ambulanslarla yaralılar Batman’da bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan sağlık durumu ciddiyetini koruyan bir peşmerge Ankara’ya sevk edilirken, karnından yaralanan İslam Demit, şarapnel parçası ile göğsünden yaralanan Eyüp Omarise ve göğsünden yaralanan Zübeyir Melehasan isimli peşmergeler Batman’da bulunan özel bir hastanede yoğun bakıma alındı.
Yaralı peşmergelerin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
(İHA)