BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Yaptığı saat bomba sanılan Ahmet Muhammed'e Google'dan jest

ABD'de öğretmenine göstermek için evde yaptığı saatin bomba sanılması sonucu gözaltına alınıp serbest bırakılan Ahmet Muhammed'e Google'dan destek geldi. Teknoloji devi Muhammed'i bilim fuarına 'yıldız konuk' olarak davet etti.

Abone ol

ABD'nin Teksas eyaletinde öğretmenine göstermek için evde yaptığı saatin bomba sanılması sonucu gözaltına alınıp serbest bırakılan Ahmet Muhammed'e Google'dan destek geldi. Teknoloji devi Muhammed'i bilim fuarına 'yıldız konuk' olarak davet etti.

Okuldayken kelepçe takılarak gözaltına 14 yaşındaki Muhammed'in, Pazartesi günü Google'ın California'daki merkezinde başlayan bilim fuarına katıldı.

Google bilim fuarı dünyanın her bölgesinden 13 - 18 yaş arası çocukların bilime ve teknolojiye ilgisini artırmayı amaçlayan bir girişim. Finale kalan 20 bilim projesi Google'ın merkez binasında sergileniyor.

Ahmed Muhammed öğretmenine göstermek için evde yaptığı saati okula götürünce öğretmenleri tarafından 'okula bomba getirdiği' şüphesiyle polise ihbar edilmiş ve gözaltına alınmıştı.

Bu yıl 'Dünyayı değiştirme sırası sende' temasının işleneceği fuarda birinci gelen bilim projesinin sahibine ise 50 bin dolarlık eğitim bursu verilecek.

ABD'nin USA Today gazetesi, Ahmet Muhammed'i aralarında gören genç yarışmacıların şaşırdığını ve birlikte selfie çektirdikten sonra 'Okulun hakkında çok şey öğrendik!" dediğini aktarıyor.

Daha önce de bir diğer teknoloji devi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Ahmet Muhammed'e desteğini Facebook üzerinden paylaştığı mesajla göstermişti.

Zuckerber mesajında, "Güzel bir şey yaratmaya yönelik şevk ve yetenek gözaltı yerine alkışla ödüllendirilmeli. Ahmet, yolun Facebook'a düşerse seninle tanışmayı çok isterim. Üretmeye devam et" demişti.