BIST 9.486
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.488,66
HABER /  GÜNCEL

Yapışık ikizler anne olmak istiyor

Doktorların ömür vermediği yapışık ikizler 18 yailarına girdiler. Şimdi de anne olmak istiyorlar.

Abone ol

Doktorlar “Uzun yaşamazlar” demişti. Ama şimdi onlar 18 yaşında.. Hatta ehliyet bile aldılar. Şimdi bir hayali daha gerçek yaparak çocuk sahibi olmak istiyorlar. Doktorlara göre de bu mümkün

ABD’nin Minnesota eyaletinde yaşayan Abigail ve Brittany Hensel adlı yapışık ikiz kardeşler, 7 Mart 1990’da dünyaya geldiklerinde kimse 24 saatten fazla hayatta kalabileceklerine inanmıyordu. İki kardeş aslında tek yumurta ikiziydi. Ancak hamilelik sırasında bölünme tam olarak gerçekleşmedi ve ikizler iki başlı tek vücutlu olarak dünyaya geldi.

BEBEK SAHİBİ OLMAK İSTİYOR(LAR)

Bu zorlu beraberlikte 18 yılı geride bırakmalarını geçen cuma günü arkadaşlarıyla yaptıkları partide kutlayan ikizlerin doğumgünü dileği ise aynıydı: Bebek sahibi olmak. Doktorlar ikizlerin biyolojik olarak anne olmalarının önünde bir engel olmadığını belirtiyor. Tek sorun iki genç kızın da kabul edebileceği bir eş bulmak. Çünkü aynı vücudu paylaşsalar da Abigail ve Brittany’nin ilgi alanları ve zevkleri birbirinden oldukça farklı. Yine de iyi anlaştıklarını söyleyen Abigail “Aslında tamamen farklı insanlarız. Hatta hemen her konuda birimiz diğerini ikna etmek zorunda kalıyor. Ancak çok büyük sorunlar çıkmıyor” diyor.

AMELİYAT RİSKLİ

Ameliyat olmaları durumunda ölüm riskleri çok yüksek olan Abigail ve Brittany, hayatlarını müthiş bir “takım çalışması” sayesinde yürütebiliyor. Vücudun sağ tarafındaki kollar ve bacakları Abigail yönetiyor, vücudun diğer tarafından ise Brittany sorumlu. Tek bir leğen kemiğine bağlı iki omurgaları bulunan Abigail ve Brittany’nin vücudunda iki kalp, dört akciğer, iki mide, üç böbrek, bir kalın bağırsak, bir ince bağırsak, bir yumurtalık, bir vajina ve bir karaciğer var.