BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.492,03
HABER /  GÜNCEL

Yapışan sakız lekesi kıyafetten nasıl çıkar?

İşte kıyafetinize yapışan sakızı çıkarmanın 10 kolay yolunu elmaelma.com sizler için derledi!

Abone ol

Bazen bankta  ya da otobüste fark etmeden kıyafetinize sakız yapışabilir. Oldukça sinir bozucu olan bu durum  hemen sizi korkutmasın! Sakız lekesinden kolay kurtulabilmek mümkün.Peki yapışan sakız lekesi kıyafetten nasıl çıkar?İşte birbirinden pratik yöntemlerle kıyafetinize yapışan sakızdan kurtulmanın 10 kolay yolu elmaelma.com'da...

BUZ:

Saça yapışan sakızı çıkarmak için kolay ve basit yol buzdur. Saçınızın yapışan yerine bir beze sarılı buz koyun. Soğuk sakızın sertleşmesine ve daha kolay çıkmasını sağlar. Bu yöntemi ayakkabı, giysi ve halı üzerine yapışan sakızlar için de uygulayabilirsiniz.

FISTIK EZMESİ 

Saçınızı sakızdan kurtulmak için fıstık ezmesini kullanabilirsiniz. Saçınızın yapışan bölümüne fıstık ezmesi uygulayın ve istenen sonuçu elde etmek için musluk suyu altında iyice yıkayın.

PİŞİRME YAĞI

Saçınıza yapışan sakızı çıkarmak için herhangi bir yemeklik yağı kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey sakızın bulunduğu bölgeye yağ sürün. Ardından parmaklarınızla veya bir tarakla sakızı çıkarmaya çalışın.

DONDURUN

Eğer hassas bir kumaştan sakızı çıkarmak isterseniz, giysiyi plastik bir torbaya koyun ve buzluğa yerleştirin. Birkaç saat kaldıktan sonra kumaştan sakızı rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

MAYONEZ

Saç, ayakkabı ya da elbisedeki sakızı çıkarmak için en etkili yollardan biridir. Mayonez alın ve sakızın yapmış olduğu bölgeye uygulayın. Parmak ya da bir tarak yardımı ile sakızı temizleyin.

EL LOSYONLARI

El losyonlar da yağlı olduğu için sakızların çıkarılmasında etkilidir. Bunu kullanmanın tek dezavantajı kafa derisini fazla yağlı hale getirir.

VAZELİN

Sakız yapışan bölgeye vazelin sürün. Sonra elinizle veya tarakla bu alanı temizleyin.

SİRKE

Elbisenize sakız yapışmış ise o zaman çıkarmak için beyaz sirke ve diş fırçası kullanın. Sakızın yapışan bölgesine sirke sürün ve diş fırçası ile fırçalayın

KUM

Kum, özellikle ayakkabıların altına yapışan sakızı çıkarmak için etkilidir. Yere biraz kum serpin ve üzerinde ayakkabınızla yürüyün. Sonra ayakkabı altından çıkıncaya kadar ovun. SAÇ KURUTMA

Sakızı yumuşak hale getirmek için saç kurutma makinasını kullanabilirsiniz.. Yumuşayan sakızı elinizle çekip çıkarabilirsiniz. Bu halı üzerine yapışan sakızı çıkarmak için etkili bir yoldur.

Kaynak: elmaelma.com