BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.311,13
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yapay zeka teknolojisi yakında tüm telefonlara gelecek

Akıllı telefon kullanıcıları, yapay zeka teknolojisinin desteğiyle başta kamera olmak üzere cihazlarının pek çok özelliğini daha verimli kullanıyor. Akıllı kamera ve yapay zeka destekli şarj gibi teknolojiler, kullanıcı deneyimini daha zahmetsiz hale getiriyor.

Abone ol

Tüketicilerin yeni bir akıllı telefon seçerken ilk baktığı özelliklerden biri de kamera oluyor. Telefonun kaç kamerası var, hangi lensi kullanıyor, düşük ışık performansı nasıl gibi sorular tercih sırasında ayrı bir öneme sahip oluyor. Yapay zeka teknolojileri tam olarak bu noktada devreye giriyor.

Akıllı telefonların teknolojik evriminde artırılmış gerçeklik gibi görüntüleme yeteneklerinden sonra sırada yapay zeka (AI) var. Sahne algılama, beyaz dengesini sağlama ve objeyi öne çıkarma gibi pek çok işlemi kullanıcı adına gerçekleştiren yapay zeka teknolojisi, fotoğraf çekmeyi yeniden bir keyif haline getiriyor. İşin teknik teferruatını akıllı telefonun sahip olduğu yapay zekaya bırakan kullanıcılar, tümüyle o ana ve yakalamak istedikleri poza odaklanabiliyor.

TÜKETİCİ BİR SONRAKİ CİHAZINDA YAPAY ZEKA İSTİYOR
Tüketiciler 2018 yılı ve sonrasında, kendileri yerine karar verip işlem yapabilen yapay zeka destekli mobil cihazlar istiyor. Yapay zekanın tümüyle yeni bir kullanıcı deneyimi sunarak, cihazın sahip olduğu yetenekleri bir üst seviyeye çıkardığı özelliklerin başında fotoğrafçılık gelirken, yeni modellerde pil ömrünü uzatan, ekranı ve ses seviyesini bulunduğu ortama göre düzenleyebilen ileri seviye işlevler de yer alıyor.