BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.431,32
HABER /  GÜNCEL

Yangını bu kez yağmur söndürdü

Hatay'da günlerdir süren orman yangını bir türlü söndürülemiyordu imdada yağmur yetişti.

Abone ol Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Samandağ ilçesinde cumartesi gecesi başlayan yangın ile ilgili olarak, yağmurun da etkisiyle tehlike oluşturacak bir durumun kalmadığını bildirdi.

Miroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şahlankaya mevkisi ile İskenderun ilçesine bağlı Arsuz-Uluçınar beldelerinde, yaban hayatı koruma ve geliştirme sahası olan alanda iki ayrı noktada başlayan yangının, dün akşam saatlerinde kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçildiğini söyledi.

Kızılçam ve makilik alanda etkili olan yangına çevre illerden gelen ekiplerin de müdahale ettiğini ifade eden Vali Miroğlu, şöyle devam etti:

''Arazinin sarp olması ve şiddetli rüzgar nedeniyle yangın alanında arzu ettiğimiz çalışma yapılamadı. Dün sabah saatlerinden itibaren bölgemizde etkili olan yağış sayesinde ve ekiplerin gayretli çalışmasıyla, artık tehlike arz edecek durum kalmadı. Yangın tamamen söndü. Yangında ne kadarlık alanın zarar gördüğü ile ilgili hasar tespit çalışmasından sonra bir rakam ortaya çıkacak. 500 hektarlık kızılçam, 300 hektarlık da çalılık ve makiliğin zarar gördüğünü tahmin ediyoruz. Ekiplerimizin hasarla ilgili çalışması devam ediyor.''

Nusret Miroğlu, yangında, asker, köylü, orman işçisi başta olmak üzere tüm kesimlerin gayretle çalıştığını belirterek, herkese teşekkür etti.