BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Yangın TCDD seferlerini de etkiledi

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir sunta fabrikasında dün çıkan yangın nedeniyle tren seferlerinin aksadığı bildirildi.

Abone ol

TCDD'den yapılan açıklamaya göre, yangının Gebze-Tuzla arasındaki demiryolu hattına yakın olması ve alevlerin tren yoluna kadar ilerlemesi dolayısıyla, emniyet açısından Gebze-Haydarpaşa arasındaki tren seferleri yapılamıyor.

Yangının çıktığı ilk anda yolda kalan trenlerdeki yolcuların mağdur olmaması için öncelikle belediyelerden temin edilen otobüslerle yolcuların aktarıldığı bildirilen açıklamada, daha sonra gereken tedbirler alınarak Eskişehir-Haydarpaşa-Eskişehir arasındaki ana hat tren yolcularının Eskişehir'den otobüslerle aktarılmaya devam edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Haydarpaşa-Tuzla arasında banliyö trenlerinin çalıştığı, Haydarpaşa-Adapazarı arasında çalışan bölgesel tren seferlerinin ise iptal edildiği, yangının kontrol altına alınmasını müteakip tren seferlerinin normale döneceği kaydedildi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Sırasöğütler Mahallesi'ndeki Tever Sunta Fabrikası'nda tomrukların depolandığı bölgelerde dün yangın çıkmış, fabrikaya yaklaşık 50 metre uzaklıktaki demiryolundaki elektrik kablolarının da eridiği belirtilmişti.