BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Yangın iş yerini kül etti

Konya’da bir iş yerinde çıkan yangın itfaiyenin uzun uğraşları sonucu bitişiğindeki eve sıçramadan güçlükle söndürüldü. Yangın sonrası iş ye...

Abone ol

Konya’da bir iş yerinde çıkan yangın itfaiyenin uzun uğraşları sonucu bitişiğindeki eve sıçramadan güçlükle söndürüldü. Yangın sonrası iş yeri kullanılamaz hale geldi.
Yangın, saat 04.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Çaybaşı Mahallesi Taş Cami Uzunharmanlar Caddesi’nde bulunan iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ikinci el eşya alım ve satımı yapan Cumali Aygün’e (41) ait dükkanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler bütün iş yerini sardı. Mahalle sakinlerinin patlama seslerini duyarak uyanmasının ardından itfaiye ve polis ekiplerine haber verildi. Yangın mahalline sevk edilen itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahale etti. İçeride bulunan mobilyalar ve otomobil lastikleri yangının kontrol altına alınmasını güçleştirince olay yerine takviye ekip sevk edildi. Metrelerce yükselen alevlerin bir ara yan tarafta bulunan eve sıçrama ihtimali kısa süreli paniğe yol açtı. Ancak evde kimsenin olmadığı öğrenilince rahat bir nefes alındı. Polis, yangına uyanarak söndürme çalışmalarını izleyen mahalle sakinlerini olası bir patlama tehlikesine karşı olay yerinden uzaklaştırdı.
Patlama seslerine uyandıklarını belirten bir mahalle sakini, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini ifade ederek itfaiyenin yangına kısa sürede müdahale ettiğini kaydetti.

İTFAİYEYLE BİRLİKTE VAR GÜCÜYLE ÇALIŞTI
İş yerinin yandığını komşularından haber alarak gelen Cumali Aygün, içeride yanan mallarını kurtarmak için itfaiye erleriyle birlikte var gücüyle mücadele etti. Bir ara dükkanın önündeki eşyalara basarak yukarı çıkmak isteyen Aygün düşme tehlikesi atlattı. Görevlilere çatıya müdahale etmek istediğini söyleyen Aygün, polis tarafından aşağı indirilerek uzaklaştırıldı. Aygün’ün eşi de dükkanlarının yanışını göz yaşları içerisinde izledi. Takviye ekibin de müdahalesiyle gün ağarmaya başladığında yangın tamamen kontrol altına alınırken iş yeri kullanılamaz hale geldi.
İtfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini tespit etmek için çalışma başlattı.
(İHA)